Cunoaste lumea

Noutăți

Vârful Gokyo și una dintre cele mai înalte așezări din lume (Foto)

  •  
  •  
  •  

Vârful Gokyo are 5.357 m și se află în regiunea Khumbu din Himalaya Nepal.

Este situat pe partea de vest a ghețarului Ngozumpa, care este cel mai mare ghețar din Nepal și reputat a fi cel mai mare din întregul Himalaya.

Gokyo (4.750 deasupra nivelului mării), la baza Gokyo Ri, este un mic cătun cu câteva case de piatră și una dintre cele mai înalte așezări din lume.

De pe vârful Gokyo Ri este posibil să se vadă patru vârfuri de 8.000 de metri: Muntele Everest, Lhotse, Makalu și Cho Oyu. Lacurile Gokyo sunt în zonă.

Trekking Gokyo este un traseu de trekking destul de popular. Traseul în sine se termină la Gokyo Ri, iar drumeții de obicei se întorc în acest punct și își revin pe pași înapoi până la capătul traseului.

Există un traseu alternativ de alpinism care începe lângă vârful sudic al ghețarului Ngozumpa, chiar la sud de Lacul Taujun.

Această rută alternativă duce spre est peste Cho La, o trecătoare la 5.420 m, unde se întâlnește cu drumul principal al taberei de bază Everest.

Este de obicei vizitat în timpul circuitului taberei de bază Everest cu 3 treceri. Este ușor în afara traseului în timp ce vizitează taberele de bază din Everest (partea Nepalului), dar mii de excursionişti încă îl vizitează pentru frumusețea Lacurilor Gokyo.

Există un alt vârf mai înalt chiar la nord de locul unde se termină traseul principal de drumeție Gokyo. Se află la o altitudine de 5.483 m deasupra nivelului mării.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii