Cunoaste lumea

Noutăți

O nouă și extraordinară victorie pentru românul Tiberiu Ușeriu. A câștigat iarăși maratonul „6633 Arctic Ultra”, biruind infernul de gheață de la Cercul Polar!

  •  
  •  
  •  

Cel mai dificil și primejdios maraton din lume se numește „6633 Arctic Ultra” și a fost câștigat, astăzi, de către românul de fier, Tiberiu Ușeriu. Câștigătorul de anul trecut al competiției a fost… tot Ușeriu. Distanța care a trebuit parcursă, în condiții de frig extrem, a fost de 563 de kilometri. Cursa, desfășurată dincolo de Cercul polar arctic, în Canada, a luat sfârșit, cu Ușeriu victorios, la ora 01:25, în România fiind ora 09:25. Drapelul românesc a fost fluturat în semn de victorie a compatriotului nostru pentru al doilea an consecutiv, în îndepărtatul și gerosul Tuktoyaktuk.

b

Atunci când românul a trecut linia de sosire, afară se înregistrau 36 de grade sub zero. De altfel, în cea de-a doua parte cursei, românul cu mușchi de fier și voință de oțel s-a deplasat având degerături la ambele picioare. Mai avea circa 72 de km de străbătut, atunci când medicii i-au indicat să abandoneze competiția, deoarece rănile de la picioare i se infectaseră. 80 de kilometri a alergat fără a mânca sau a se hidrata. Motivul? Hrana și apa înghețau instantaneu, în timp ce erau duse către gură. Participanților li s-au lăsat la dispoziție 180 de ore, pentru parcurge distanța imensă, de 563 de kilometri.

O performanță care n-ar fi fost realizabilă fără un antrenament pe măsură. Felicitări, compatriotului nostru!

c

d

Autor: Tomi Tohaneanu

Imagini: www.nasul.tv


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on O nouă și extraordinară victorie pentru românul Tiberiu Ușeriu. A câștigat iarăși maratonul „6633 Arctic Ultra”, biruind infernul de gheață de la Cercul Polar!

  1. Bravo,bravo,bravo! Impresionant!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii