Cunoaste lumea

Noutăți

Paradisul Norvegiei – iadul copiilor!

 •  
 •  
 •  

O poveste incredibilă se întâmplă într-o ţară frumoasă ca în basme, extrem de bogată, cu peisaje naturale mirifice, cu munţi fascinanţi, mărginiţi de lacuri şi fiorduri de o rară frumuseţe. Povestea incredibilă este că într-o tară ca un paradis copiii şi implicit şi păriţii lor sunt extrem de nefericiţi.

Mai jos abasadoarea Norvegiei la Bucureşti, afirmând (la minutul 9. 57) că în 2 din 10 cazuri copiii nu mai sunt crescuţi de către părinţii lor. Daţi click pe linkul de mai jos să vedeţi interviul întreg:

Nu toţi, dar cel puţin 20% dintre ei. În ţara aceasta în 2 din 10 cazuri copiilor le este interzis să se bucure de iubirea şi protecţia părinţilor lor naturali. Li se interzice să se bucure de dragostea rudelor, a bunicilor, a mătuşilor, unchilor, verilor şi a altor rude, sânge din sângele lor.

Norvegia este ţara în care statul dispreţuieşte părinţii

Este ciudat că în ţara aceasta statul are o percepţie foarte negativă, foarte proastă despre părinţii naturali ai copiilor. Merge de la prezumţia că părinţii naturali sunt duşamnii copiilor. Nu te-ai îngrijora că un animal nu şi-ar purta de grijă puilor săi. Dar Norvegia se „îngrijorează” de părinţi. Faptele arată că această îngrijorare are alte rădăcini, printre care sumele imense de bani care circulă prin sistemul Barnevernet.

De ce se întâmplă acest lucru? Părerea mea este că ar fi două probleme majore:

1. Norvegia care a fost cândva creştină, acum este atee. De fapt este cea mai ateistă ţară din Europa. Doar 1-2 % din populaţie mai frecventează biserica, ceilalţi au căzut pradă secularismului raportându-se la viaţă doar din perspectiva materială.

2. Norvegia este atât de bogată încât a devenit o problemă cum să cheltuie aceşti bani. Bogăţia şi secularismul au făcut ca oamenii (şi copii) să fie priviţi ca fiinţe pur biologice, care trebuie să se ingrijească doar de trup. Nu mai este de interes moralitatea, veşnicia, când există mâncare şi bautură din abundenţă, lucuinţe frumoase, somn, pofte şi o mulţime de posibilităţi de distracţie.

Atunci când Norvegia era creştină, era acceptat, ca de la sine înţeles, faptul că întotdeauna părinţii (cu foarte rare excepţii) îşi preţuiesc copiii şi cu cât părinţii sunt mai credincioşi şi mai temători de Dumnezeu, cu atât familia este mai sănătoasă şi mediul familial cu atât mai prielnic pentru dezvoltarea pe toate planurile a copiilor, indiferent de nivelul de sărăcie sau bogăţie. Toţi ştim foarte bine că şi animalele au instinctul matern foarte dezvoltat şi că mama animal şi-ar da viaţa pentru pui. Dar statul ateist, secularist norvegian, nu vrea să recunoască acest atribuit omului. Statul norvegian dispreţuieşte pe cetăţenii săi, pe părinţii şi bunicii norvegieni.

barnevernet 1

STATUL, noul dumnezeu al Norvegiei

Dar acum, o Norvegie atee şi foarte bogată (datorită rezervelor naturale) şi-a permis să pretindă cu aroganţă că stie mai bine decât Dumnezeu şi decât părinţii care sunt nevoile copiilor. Pretinde că aceşti copii nu mai sunt ai părinţilor, ci ai statului şi că el statul cunoaşte mai bine nevoile copiilor. Deci o Norvegie socialistă în care statul este Noul dumnezeu!

Drept urmare a „îngrăşat” un aparat birocratic uriaş format din tot soiul de funcţionari, asistenţi sociali, psihologi, sociologi, care ignorând nu numai legile lui Dumnezeu, ci orice lege a bunului simţ, au emis o mulţime de legi complicate şi arbitrare, care, sub deviza ipocrită „Interesul superior al copilului” postulează că părinţii ar reprezenta un pericol pentru copii.

A creat deci un oribil Barnevernet, căruia i-a dat foarte mulţi bani şi puteri depline. Apoi l-a multiplicat în fiecare comună. Barnevernetul este oglindirea unui sistem totalitar de opresiune a familiilor. Ei stau la pândă în fiecare comună, spionând familii, spionând în scoli pentru a-şi putea face „norma”, la cazuri rezolvate, la copiii salvaţi de părinţii lor.

Doamna ambasador a Norvegiei la Bucureşti a afirmat că totuşi numai în 2 la 10 cazuri copiii nu trăiesc în mediul lor familial. Numai 2 din 10 cazuri? Deci 20% dintre părinţi sunt periculoşi? Plus încă cel puţin 20% dintre toate rudele acelor „părinţi netrebnici”, pentru că Barnevernetul când răpeşte copiii nu îi dă nici în ruptul capului rudelor ci îi duce în medii stăine. Deci aproape jumătate din populaţia norvegiei reprezintă un pericol pentru proprii copii? Vai de ţara această bogată pradă secularismului lipsit de scupule.

Adevăratul abuz pshic, emoţional, fizic, o teribilă frica, sentimentul lipsei de identitate, necunoaşterea rădăcinilor, întârzierea în maturizare şi în asumarea de responsabilităţi se fac vizibile abia o dată cu mutarea copiilor în medii străine. E posibil ca acolo să aibă mai multe lucruri materiale, dar nu vor avea niciodată iubirea necondiţionată a părinţilor lor. Abia acolo, lângă oameni care nu pot simţi niciodată pentru ei ca adevăraţii părinţi, se pot întâmpla cele mai multe abuzuri asupra copiilor. Copii abuzaţi în „Foster care” (cămin):

www.sunherald.com/news/local/crime/article52337450.html

Dând click pe linkul de mai jos vezi ce generaţii de copii cresc tările scandinave ghidaţi de psihologii lor ciudaţi:
www.accestotal.ro/copiii-lasati-sa-faca-tot-ce-vor-noua-generatie-de-monstri/

Mă întreb cum acceptă oamenii. Populaţia deşi are un trai material bun, lucrează doar 4 zile pe săptămână, este îngenunchiată de stat, îndoctrinată şi manipulată, supusă, corectă politic, dezorientată. Fără Dumnezeu oamenii nu mai au repere şi cred că statul stie mai bine Întotdeauna când se răpesc copiii vreunei familii sunt amneniţaţi, manipulaţi să tacă. Pe noi în România doar sărăcia ne fereşte de acest sistem diabolic.

Vezi aici detalii şi un alt caz de răpire descris în amănunţime:
c-tarziu.blogspot.ro/2013/10/viitorul-familiei-in-romania-prin.html

Unii sesizează pericolul şi mulţi imigranţi (pentru că lor li se răpesc mai des copii) au început să fugă din Norvegia. Alţii cred că nu li se va întâmpla lor, până când nenorocirea dă peste ei.

Dacă vă doare inima pentru copiii răpiţi şi batojocoriţi de Barnevernet Norvegia, faceţi tot ce vă stă în putinţă ca să expuneţi ticăloşiile lor. Monstrul Barnevernet se bazează pe tăcerea celor ce sunt afectaţi şi pe tăcerea noastră.
marianagoron.wordpress.com

Octavian D. Curpaș

Bavern


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

45 Comments on Paradisul Norvegiei – iadul copiilor!

 1. Ce n-au reusit Lenin, Stalin si bolsevismul lor criminal, au reusit neopaganii norvegieni… In loc sa evoluam ca civilizatie umana, material dar si spiritual, involuam catre degenerescenta morala materialist-sclavagist-pagana a imperiului roman… Un exemplu nedemn de urmat…

 2. Se intelege faptul ca este o tara
  comunista bogata.

 3. stoian g. bogdan // 3 ianuarie 2016 at 16:53 // Răspunde

  Nenumarati parinti din Romania isi trateaza copiii conform ideii ca „bataia e rupta din rai”. Si nenumarati parinti au senzatia falsa ca oamenii pe care ii procreaza, respectiv copii, le apartin, sunt proprietatea lor. Astfel, nenumarati parinti isi bat copii si si-i maltrateaza psihic prin amenintari samd. Avand o astfel de conduita impotriva copiilor care, in realitate nu sunt ai lor, chiar daca sunt procreati de ei, caci fiecare fiinta umana se naste libera si suverana, nenumarati parinti isi abuzeaza copiii. In Romania poate nouasopt dintre parinti isi abuzeaza copiii prin bataie si amentitari si, atentie, nici nu isi dau seama ca fac asta. Caci asa au fost crescuti la randul lor si ei. Caci, marea maoritate, nu? are falsa senzatie ca, „bataia e rupta din rai”. Dar abuzurile nu sunt numai fizice, cum spuneam, ci sunt si psihice, amenintari, privatiuni samd. Maoritatea parintilor, nu doar romani, nu au habar si nu au maturitatea necesara si nici cunostintele de psihologie necesare ca sa creasca corect un copil si sa-l aduca corect la maturitate. Doar ca, in Romania, cum saracia este maxima, si cand nu este sociala este sigur spirituala, manifestata sub forma de prostie, abuzul impotriva copiilor este sigur, sigur. Astfel, majoritatea romanilor cresc cu o mantalitate de tipul celei a victimei care preia comportamentul agresorului. Domnul Corlatean, acolo, bate campii fara gratie, invoca niste principii care nu se aplica atunci cand parintii isi agreseaza copii. Iar dvs. vorbit cumva in felul urmator: „Mai bine imi bat io copilul si-l educ io cum stiu io, ca io stiu, c-am invatat de la tata si de la televizor, decat sa-l creasca Statul.” Ntz. Masurile de protectie sociala ale statului roman sunt nule si, sa nu uitam ca statul roman a fost si continua sa fie condus de zeci de ani de infractori. Sa nu uitam nici ca recent UE a etichetat in mod corect poporul roman ca fiind cel mai sarac si cel mai necivilizat cu statul cel mai corupt si infrastructura cea mai primitiva. Ce faceti dvs. acum e tupeu, fara misto, si tupeu din ala asemanator cu al ignorantului sarac chir si stirb care rade si judeca desteptul bogat frumos si clarvazator 😀 Daca fiica respectivei familii de romani din Norvegia s-a plans la scoala ca ta’su o bate, normal ca autoritatile norvegiene au luat atitudine. Bataia nu e rupta din rai. Si daca o bate pe fiica, sigur ii bate sau poate ajunge sa-i bata si pe ceilalti copii, nu? Masurile de protectie sociala ale Statului Norvegiei in speta data au fost corecte. Copiii care cresc in medii familiale violente cresc anormal. Tre sa scapam in tara asta de mentalitatea asta de mamifere si sa gandim drept ca oamenii daca vrem sa fim ce-au fost stramosii nostri.

  Altfel, iata ce zicea Iisus:
  „Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

  Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.”

  • http://inserbia.info/today/2014/05/european-values-children-gay-festival-held-in-norway/

   Domnul Stoian, citiți va rog articolul de mai sus si faceți va o părere dacă copii care trăiesc așa este mai bine decât la părinții lor????? In al doilea rînd cred ca nu sinteti bine informat in ce privește familia di Norvegia. Acești copii nu au fost maltratați, motivul adevărat este faptul ca sint credincioși! Si la urma urmei nu înțeleg ce ați vrut sa Spune-ți cu versurile ce a spus Isus. Nu se potrivește deloc la acest articol.

   • Ai fumat ceva Susana? Din cauza asta avem o multime de psihopati,homosexuali,pedofili si doar D-zeu ii mai stie cati or mai fi,pt ca au crescut „liberi” fara sa li se miste vreu fir de par din ciuf,atunci cand ar fi trebuit. Pana nu am trait rahatul asta care se cheama „democratie” (o iluzie),eu nu am vazut si nu am auzit de atatia dezaxati,mintal si comportamental. Nu vede nimeni ca se vrea distrusa FAMILIA?

   • Domnul Stoian G. Bogdan este um domn singur, fără copii, homosexual care scrie asemenea porcarii….. În speranța că într-o zi își va găsi un bărbat gata să-l sodomozeze și va avea șansa să adopte un copil care a fost luat abuziv de lângă părinți. Sunt sigur ca mama dumneavoastră e dezamăgită de tine cu toate ca a fost sfătuită de doctor pentru un eventual avort. Cereți scuze

  • Perfect explicat!!! Felicitari.In Romania unde biserica e mai presus decat statul,normal ca „eu te-am facut,eu te omor”. Da,statul Norvegian s-a detasat de biserica si religie dupa numeroasele scandaluri cu biserica si popii catolici und exemplu bun de urmat in Romania unde popii circula cu Mercedes,au palate si 80% din copii din Romania mor de foame.

  • imaginati-va Dl Stoian,
   Lucrurile nu stau chiar asa cum spuneti. Ganditi-va spre exemplu o femeie…ea duce o sarcina, naste (lucru care e un efort si o durere), face sacrificii pentru propriul copil, ii ofera din ce are si material si sufleteste, ii e zi si noapte alaturi si cand e bine si cand nu e bine, are grija. Ei bine sa ii spuna cineva acelei femei ca al ei copil nu ii apartine ei, ci tuturor e ca o crima oribila. Poate mama respectiva i-o trage o palma parinteasca atunci cand copilul face o nefacuta pentru a-l corecta, dar e mama si copilului ei n-o sa-i vrea niciodata raul. Asta s-o tineti minte.
   Ce se intampla in Norvegia? Sistemul „salveaza” copii de langa parintii, care de fapt le vor binele, ii duc in centre de plasament unde sunt sedati si abuzati sexual (ca asta e realitatea) sau la straini, carora nu le pasa, in cel mai fericit caz. Altii nici nu raman in viata, se sinucid nemaisuportand conditiile si dorul de parinti. Ati vedea ca la parintii naturali sa se petreaca vreodata lucruri atat de ingrozitoare? Niciodata. Credeti ca sistemul le vrea binele? Nu, nu le vrea binele.
   Ce creaza? Parinti distrusi psihic, copii, care nu se stie daca vor supravietui sau nu sau vor ramane cu sechele pe viata. Totul de dragul banilor.

  • daniel baleanu // 9 ianuarie 2016 at 16:46 // Răspunde

   SI in Spania e Protectia copilului,,…si de aia acum dupa zeci de ani…cand lucrurile au mers in stilul Norvegiei…sunt emisiuni pe televiziunile nationale unde copii dezradacinati si luati fara vointa lor de langa parintii naturali, vor s aisi regaseasca parintii naturali..nupentru ca cei care i-au crescut ar fi fost mai buni..ci pentru ca e in natura umana chestia asta..sa iti cunosti mama care te-a purtat 9 luni si te-a mai alaptat altele dupa aceea(daca cumva a avut norocul)…problema e ca asa zisa dare in adoptie se poate sa fie si intr-o familie homosexuala…au spaniolii o gluma… la scoala un copil e intrebat de altul:-cum il cheama pe tatal tau? -juan, raspunde …si pe mama ta? -marco, raspunde….acum intrebarea mea: cum creste un copil intr-o familie de asta?…oare asa zisa mama de adoptie poate inlocui mama adevarata? oare copilul sugar(uneori) care percepe mediul inconjurator si DOAR MAMA adevarata e cea pe care o simte si o recunoaste (vorbesc din prisma unui tata care a simtit pe propria piele cum bebelusul face diferenta dintre mama si tata chiar si prin atingere) oare ce simte? simte oare lipsa aceleia care timp de 9 luni i-a simtit si timbrul vocii,si bataile inimii,si miscarile in pantec… si dupa toate astea… ca sa zici ca e mai bine pentru un copil sa creasca departe de o mama iubitoare si caldura unei familii? ori esti dus cu capul…ori nu ai sentimente … ori nu ai ce cauta pe planeta asta

 4. Dacă s-ar aplica și în România această lege – Barnevernetul- nouă din zece copii ar fi preluați de stat . Avem o populație bolnavă datorită abuzurilor din copilărie . Ați omis să spuneți că și Suedia aplică ligi de protecție pentru copii și bine fac . Aceste măsuri de protecție pentru copii indirect disciplinează părinții care vor evita să-și abuzeze copii .

  • Si la cine sa ii dea spre ingrijire pe cei 9 din 10? In Norvegia este o afacre cu copii foarte banoasa. Un fond (așa cum sunt la noi fondurile europene) se dă administrat de companii private pe diverse chestiuni. De exemplu: Protecția Copilului. Norvegia, pentru că are bani, a hotărât să ridice standardele Protecției Copilului în țara lor. Emit noi legi și directive și le pun în aplicare. Dar nu ca la noi, prin Ministere și Direcții Regionale.
   Nu, un fond extern cumpără de la stat toate serviciile acestea sociale ale unei țări la pachet pe sume de sute de milioane (ca la noi Colectarea Gunoiului de Remat) și angajează servicii private de administrare a acestor servicii. https://vesteabuna.wordpress.com/2015/12/30/dovezi-dovezi-dovezi/http://www.mhskanland.net/

   ”Barnevernet (Protecția Copilului din Norvegia) pentru a avea de lucru, au nevoie de copii și atacă pe oricine este vulnerabil, spune Marianne Haslev Skanland, profesor emerit în Bergen, Norvegia, (http://www.mhskanland.net/) http://www.mhskanland.net/ pe situl ei. Anul trecut, după datele Biroului de Statistică al Norvegiei, nu mai puțin de 12.492 de copii au primit ”măsuri de plasament”; iar între 2004 și 2010, nu mai puțin de 19 din 1000 de copii născuți din părinți emigranți au fost luați din familiile lor. Bugetul Barnevernet a crescut și el la fel. În 2010 acesta a cheltuit 7,7 Miliarde coroane (aproximativ 1 miliard(billion) de dolari USA), în creștere cu 930 milioane coroane(0,93 Miliarde, 100 milioane dolari USA) față de anul anterior.
   Skanlands vorbește despre ”industria” Protecției Copilului în Norvegia ei natală. ”Este o industrie, care plătește sume incredibile psihologilor pentru ”rapoarte” și ”părinților” adoptivi, spune ea. Părinții adoptivi sunt plătiți cu aproape 50.000 de Euro pe an pe copil, alături de concedii plătite, zile libere și facilități la cumpărarea de autoturisme sau la renovarea caselor.”

  • daniel baleanu // 9 ianuarie 2016 at 16:54 // Răspunde

   in Contitutia oricarei tari…scrie ..copiii trebuie sa creasca in sanul familiei…iar daca familia nu are resurse pentru a-i creste , statul e obligat in a ajuta familia…de asta e nevoie in Romania pentru cazurile sociale…Germania o face, Spania o face…din ceeace ce stiu eu….apropo…in Spania NICIODATA nimeni nu da o sentinta prin care mama sa fie despartita de copilul minor…mai repede il aresteaza pe tatal si il scoate din drepturile parintale dar niciodata pe mama, nu mai vorbesc sa ii rapeasca copii…(nu ma refer la cazurile psihice grave sau imposibilitatea exercitatii cresterii copilului..si aici banuiesc ca in cazul de coma a mamei, sau stare vegetativa), dar in Romania cazurile sociale deja sunt multe din ele in atentia organelor aferente..e un inceput…asa ca nu comparam

 5. Domnule Daniel Roxin de mult timp urmaresc cu interés tot ceea ce scrieti si postati pe aceasta pagina ,total pana in acesc momento si cu acest articol cand am inceput sa-mi dau seama ca le faceti un pic cam superficial ,un pot sa cred ca sunteti robul unei mentalitati atat de inapoiate cum se arata in acest articol de catre aceasta persoana penticostala care de fapt e religia majoritara a tiganilor din Romania ,oare chiar credeti ca Dumnezeu este chiar atat de limitat incat sa puna niste legi impotriva firii si ratiunii,eu unul nu cred si cred ca religia oriunde in aceasta lume un a facut altceva decat sa ne tina foarte departe de realitate sa sa ne inapoieze cu sute de ani la fel ca si orice dictatura din lumea asta fie ea crestina sau atee.Sper sa reflectionati un pic mai mult la toate articolele pe care le postati si un sa dati doar „copy and paste”.Cred ca un o sa fie de interesul meu sa mai continuu sa va urmaresc emisiunile si ceea ce postati pe acest site de acum inainte.

  • Daniel Roxin // 3 ianuarie 2016 at 19:37 // Răspunde

   1. Articolul nu este scris de mine si 2. Nu am pierdut nimic daca nu mai urmariti emisiunile sau acest site. Numai bine!

   • Un ma asteptam la un astfel de raspuns la fel de superficial ,credeam ca oameni ca dumneata pun foarte mult in balanta orice cuvant care scrie sau,pe care il rosteste ,numai bine si va doresc succes !!!!

    • Nu mai sariti la gatu lui Roxin! Are destule pe cap… E un tip finutz si ceea ce posteaza spre cunostinta tuturor, aici, nu e spre jignnirea unora. Ti/e de folos? ok! Nu ti/e de folos? Pleaca!

 6. Ce comentariu cu pretentii si lung. Vai de neamul care intra pe mina psihologilor atotstiutori, intre ei intre psihologi sunt un milion de contradictii nici nu sunt in stare sa ajunga cu totii la un consens. Sunt ca si sectantii „la noi este adevarul ba la noi”…, si apoi citatele alea din BIblie sunt date ca nuca-n perete.

 7. Luminita Garoschy // 3 ianuarie 2016 at 19:22 // Răspunde

  Draga stoian.g.bogdan, nu stiu daca ai crescut macar un copil ca sa cunosti durerile si sacrificiile pe care le suporta un parinte; dar o face cu un devotament si daruire sacre mai ales cand este si copil de dumnezeu (credincios adica). Iti recomand cu toata caldura sa urmaresti cu atentie povestea acenstei familii care nu este o oarecare. Iar abuzurile de care se aduce vorba sunt din partea statului si nu a parintilor. Este vorba de dezumanizarea unui sistem care trateaza oamenii ca pe vitele din staul. STATUL prin sistemul de legi trateaza nu numai copii ci pe toti cetatenii ca pe proprietatea statului care are drept de proprietate si de viata asupra lor.
  In ce priveste Biblia e bine sa o aprofundezi si eventual sa ti-o reevaluezi ca semnificatie. Isus a zis ca desparte pe cei din familie prin faptul ca nu pot sa se inteleaga intre ei credinciosii dedicati de cei lumesti.
  Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te lumineze!

 8. Daniel,parca acum ceva timp se spunea despre suedezi si norvegieni ca sunt urmasii dacilor!!!Aceiasi suedezi si norvegieni fac astazi lucruri ingrozitoare!Ce putem crede noi citind cele relatate de catre tine ?

 9. Exact ca in „Procesul” lui Kafka, se pare ca toti vorbesc, dar nu asculta nimeni. NU este spre protectia copiilor sa fie indepartati dintr-o familie care ii iubeste si ingrijeste. Probabil a fost vorba de un roman, care a scandalizat opinia publica norvegiana in aceasta masura. Abuzul este clar al autoritatilor. „Nu este permisa lovirea copiilor”. Dar indepartarea lor de familie, este, nu ? Ciudat !

 10. În primul rând suedezii și norvegienii nu se trag din daci,cum spunea cineva pe aici ci din vikingi. În ziua de azi li se da prea multă libertate copiilor,iar norvegienii au atins apogeul.

 11. Eu am trait acolo 3 ani fetita mea sa nascut acolo. Dar cand a implinit 6 luni am plecat din Norvegia. Si motivul pt care am plecat de acolo a fost acesta. Mai bine mai sarac dar cu sufletul plin de fericire vazand copilul cum creste sub ochii mei, decat bogat si sa traiesc cu frica ca in orice zi poate sa bata la usa Politia cu cu asistentii sociali sau sa merg la grădiniță dupa copil si sa imi zica ca a fost dus deja. Nici eu nu sunt deacord cu bataia la copii. dar nici sa ridici tonul la ei sau sa bata de pamant in magazin si părinții sa se roage la el sa se ridice nu cumva sa il jigneasca ca restu oamenilor deja suna la Politie. De mic trebuie sa il educi corect si asta se poate fara bataie si maltratare. Multi zic ca e bine asa ceva dar as vrea sa il vad pe respectivul cand copilul lui ar iesi din casa descult si ar trebuii sa se roage de el frumos sa intre in casa si nu cumva sa ridice tonul la el findca risca sa ramana fara el. Pt Barnevernet nu conteaza ca il bati sau tipi la el pt ei ajunge ca copilul sa zica ca lau pedepsit parintii si nu are voie la TV sau pe Tableta cealaltă zi risti sa ramai fara copil. Eu cu asta nu is deacord.Asa ca domnule BOGDAN STOIAN. Va invit sa mergeti in Norvegia si sa iti cresti copilul dupa legile lor.si ajungi sa iti zica copilul ca la scoala au invatat ca homosexualitatea este un lucru normal. Ms eu nu vreau asa ceva.

 12. Eu am crescut trei copii aici in Norvegia, un baiat si doua fete. Nu am avut niciodata necazuri cu scoala sa cu autoritatile, nu am fost niciodata amenintat sau sa-mi fie frica. De ce? Pentru ca atunci cand iti iubesti copilul ii arati de mic ce bine si ce e rau prin propriul exemplu. Copilul invata ce vede la tine ca parinte. Daca il lovesti, va lovi si el, daca injuri va injura si el… cu trei tineri adolescenti in casa inca nu am auzit o usa trantita la manie, nu isi spun cuvinte jignitoare sau sa se loveasca. I-am iubit si i-am respectat de mici si ma bucur de dragostea si respectul lor. Ce semeni aceea seceri.
  nu au facut niciodata scene in magazine si nu au chiulit de la scoala, przenta peste 95 la suta la toti trei. Dece? Pentru ca se poate si fara bataie sau amenintari. Copilul de la o varsta frageda stie ce inseamna da si nu, bine si rau. Daca oncepi devreme si trasezi normele de conduita si le respecti si tu atunci le va rrspecta si copilul. Iar daca el stie care este consecinta unei incalcari dinainte, va alege singur sa nu o faca. 24 de ore fara telefon mobil au reinvatat-o pe fiica mea sa spuna buna-dimineata la micul dejun. A inteles „pedeapsa” si a respectat-o. A fost nevoie o singura data. Am crescut in Romania cu bataia si cu urme pe corp si in sufletm mi-am jurat sa imi cresc copiii fara sa-i expun la violenta. Si sunt crestin, ca si multi altii, dar cred ca in dragoste nu exista lovitura… pavel spune sa ne crestem copiii in mustrarea si frica de Domnul.Frica fiind inteleasa gresit, pentru ca e vorba de reverenta si respectul fata de Dumnezeu. Multi invoca nuiaua ca o masura… dar daca noi spunem ca nu mai suntem sub lege ci sub Har, atunci de ce ii punem pe copii acolo? Sunt pe deplin de acord cu Stoian Bogdan si ma bucir camai sunt si alti oameni care gandesc.
  Valorile promovate in Noul Testamentsunt blandetea, dragostea, intelepciunea, nadejdea, credinta, pacea…. unde se potriveste violenta?!

  • ai vorbit frumos si din suflet. Asa sunt multi parinti si copii; cine nu a cunoscut vorba calda si duioasa nu intelege ca se poate si fara agresivitate si pedeapsa fizica …

 13. Căpşunică // 3 ianuarie 2016 at 23:59 // Răspunde

  Am ajuns noi, românii, să „judecăm” Norvegia?!Noi, care ca stat, gonim părintii de lângă copii, in toate colțurile Europei, pentru ca suntem un stat IMPOTENT, incapabil sa asigurăm un trai decent pentru fiecare cetățean? Hai să fim serioşi : am stat in Suedia, in 2004, 3 săptămani.Suntem in 2016 şi România este incă foarte departe de standardul de viată, mental, cultural al scandinavilor din 2004.Aşa ca mai uşor cu „ticălosul” stat norvegian.

 14. „Copii cuminti si baba frumoasa nu ai vazut”, da si Romania poate sa judece Norvegia cum si cetatatenii modesti au opinie , traim pe acelasi pamint bogati si saraci. Exista atit de mult „copy-past” incit uitam ce scoatem din inima noastra. Invatatura si intelepciunea de bun simt ne invata ca nu se amesteca bogatii cu saracii. Am scris asa de dragul neamului romanesc, nu imi place cum pozitioneaza unii tara noastra.

 15. E bizar ca nu apare niciun articol echilibrat despre caxul familiei din Norvegia. Probabil pentru ca autoritatile nu pot da detalii despre un caz in curs iar parintii pe de-o parte spun ca vor sa isi protejeze dreptul la viata privata dar in avelasi timp insinueaza ca-i discriminare religioasa ca sa trezeasca armata ultra evlavioasa din Romania. Din cate am inteles fetele cele mari au recunoscut ca sunt abuzate fizic, ceea ce a si pus in miscare autoritatile insarcinate cu protectia copiilor. Nu stiu altii cum gandesc dar e cam greu de crezul ca niste copii iubiti si ocrotiti ar recunoaste ca sunt batuti. Sau poate sunt niste copii sociopati care nu-si iubesc parintii in ciuda grijii crestinesti a acestora…In lipsa tuturor detaliilor de ce le acordam circumstante atenuante parintilor si nu ne dorim ce e mai bine pentru copii? De ce automat parintii sunt cobsiderati buni parinti numai pentru ca se dau crestini si au umplut internetul cu doua trei poze dragute cu copiii lor? Cum spuneau Bogdan si Dan, copiii nostri nu sunt un drept ci o responsabilitate. Nu sunt proprietatea noastra, ci un dar pe care ar trebui sa il pretuim. Majoritatea animalelor au instincte materne dar sunt si animale care isi ucid odraslele. Am vazut ca parintii celor 5 copii acuza autoritatile ca i-au intimidat spunandu-le ca nici macar nu le duc forul copiii. Ei bine, vorbind din perspectiva unui fost copil abuzat si fixic si psihic, imi aduc aminte cum de-abia asteptam sa merg pe la prieteni si sa petrec timpul cu familiile lor. Nici acum nu mi-e dor de ai mei chiar daca tin legatura cu ei destul de des, dar nu pentru ca simt nevoia ci pentru ca nu sunt in stare sa ii ranesc. Prin urmare, nu as trage asa de usor concluzia ca parintii naturali sunt automat eligibili pentru a se ingriji de copiii lor, no matter what….

 16. Este anormal ca preluarea copiilor din familiile lor sa se faca fara o ancheta, fara un proces, fara incercarea de a corija comportamentul parintilor. Nici macar parerea copiilor nu conteaza. Ce-si doresc ei. Statul stie mai presus de oricine ce e bine pentru copii si ce nu. Barnevernet este a patra putere in stat. Inadmisibila atitudine. Totalitara. Nu ne-ar fi interesat ce fac ei cu copiii lor daca nu era afectata o familie de romani. Si nici nu putem face comparatia cu politica noastra referitoare la copii pentru ca ceea ce se intampla la noi este anormal si de domeniul dispretului fata de lege.

 17. Eu daca mai vad baliverne cu crestinismul ma dezabonez… Lasati religia unde ii este locul, secularismul unde ii este locul si traiti-va viata fiecare in liniste si pace…

 18. Alexandru V. Sainsus // 4 ianuarie 2016 at 18:59 // Răspunde

  Norvegia (si Scandinavia in general) este poligonul de test cel mai avansat a „noilor tehnologii sociale” menite sa creeze „noua societate” extrem de manipulabila si total controlata. Rezultatele acestor experimente se integreaza putin cate putin in celelalte tari europene… Din cate cunosc, astazi in Norvegia sunt legale mai mult de 10 tipuri de cupluri si concubinaje, inclusiv relatiile cu minorii, incestul si relatiile cu animale…

 19. In Norvegia este o afacre cu copii foarte banoasa. Un fond (așa cum sunt la noi fondurile europene) se dă administrat de companii private pe diverse chestiuni. De exemplu: Protecția Copilului. Norvegia, pentru că are bani, a hotărât să ridice standardele Protecției Copilului în țara lor. Emit noi legi și directive și le pun în aplicare. Dar nu ca la noi, prin Ministere și Direcții Regionale.
  Nu, un fond extern cumpără de la stat toate serviciile acestea sociale ale unei țări la pachet pe sume de sute de milioane (ca la noi Colectarea Gunoiului de Remat) și angajează servicii private de administrare a acestor servicii. https://vesteabuna.wordpress.com/2015/12/30/dovezi-dovezi-dovezi/http://www.mhskanland.net/

  ”Barnevernet (Protecția Copilului din Norvegia) pentru a avea de lucru, au nevoie de copii și atacă pe oricine este vulnerabil, spune Marianne Haslev Skanland, profesor emerit în Bergen, Norvegia, (http://www.mhskanland.net/) http://www.mhskanland.net/ pe situl ei. Anul trecut, după datele Biroului de Statistică al Norvegiei, nu mai puțin de 12.492 de copii au primit ”măsuri de plasament”; iar între 2004 și 2010, nu mai puțin de 19 din 1000 de copii născuți din părinți emigranți au fost luați din familiile lor. Bugetul Barnevernet a crescut și el la fel. În 2010 acesta a cheltuit 7,7 Miliarde coroane (aproximativ 1 miliard(billion) de dolari USA), în creștere cu 930 milioane coroane(0,93 Miliarde, 100 milioane dolari USA) față de anul anterior.
  Skanlands vorbește despre ”industria” Protecției Copilului în Norvegia ei natală. ”Este o industrie, care plătește sume incredibile psihologilor pentru ”rapoarte” și ”părinților” adoptivi, spune ea. Părinții adoptivi sunt plătiți cu aproape 50.000 de Euro pe an pe copil, alături de concedii plătite, zile libere și facilități la cumpărarea de autoturisme sau la renovarea caselor.”

 20. Concluzial este ca rapirea copiilor , care se face in aceste tari bogate, nu este spre binele copilului sau a parintilor, ci este o industrie. Ei sunt interesati sa le mearga afacerea. In lumea vestica, ateista, fara Dumnezeu, multi copii ajung marfa. Aici este pericolul. Vezi si aici: https://www.youtube.com/watch?v=c92PiHUYDvw

 21. Este ceva socant! Norvegia civilizata sau despre cum se fura un copil. https://www.youtube.com/watch?v=yEGzBcbYWgw

  Acuzatia: cu cativa ani in urma, mult inainte de a avea copilul, mama a consumat droguri. Nu i-a interesat cine este ea in prezent, s-au folosit de ce mai mica suspiciune, ca sa isi duca misiunea la indeplinire: rapirea legala de copii, pentru a putea fi dati spre adoptie. Acolo asa cum am mai spus este o industrie cu copiii, cu adoptiile, cu sumele uriase de bani pe care trebuie sa le justifice Barnevernetul, cum ca a „rezolvat” cazuri cu acesti bani. Ma mir de judecatile superficiale, facute asupra acestei familii (Bodnariu) victima a sistemului. Este suficient un search pe google pentru a vedea ce reputatie proasta are Berneverentul si ce multe abuzuri face. Sper ca oamenii onesti sa se mobilizeze si sa il expuna, din mila pentru miile de copii lasati fara dragostea parinteasca

 22. ca cetatean roman ma oblig sa respect legile.
  Orice cetatean norvegian are obligativitatea sa respecte legile. Inclusiv mama copiilor (care e asistenta medicala, deci studii etc) dar si copiii.
  Intr-un stat unde aprox 5% din copii spun ca au fost loviti de parinti, acestia ies in evidenta; copiii agresati copie agresorul devenind si ei agresivi, au probleme de control emotii si furie, tendinte de a minti si ascunde; frica si panica etc.

  In rest, noi zicem aici vorbe. Stim doar versiunea de pe o parte; eu daca eram un parinte responsabil as fi respectat intimitatea copiilor; mi se pare ingrozitor sa ajunga asa ceva in presa si mai ales parintii sa spuna…ca un fost copil batut imi era rusine de colegi si vecini sa se afle.

  • Mi-e mi-ar fi rusine sä mai apar cu un astfel de continut pe internet doamnä ,,o femeie” am impresia cä esti o unealte de-a celor care furä copii.Esti bine plätitä?.Se vede cä n-ai copii. O mamä care cu greu a dus o sarcinä, care in acelasi timp a si lucrat pe schimburi, si in acord la servici pinä in luna a 7-a de sarcinä;, cu punga in buzunar pt.cä acum ti-e räu, acum vomiti. Lucri in acord Norma la lucru trebuie s-o faci. Apoi te duci acasä:SPALÄ; CALCÄ; FÄ CURÄTENIE; MINCARE etc.ai famile. Si dupä ce l-ai näscut cu greu; la sarcinä te-ai rupt.,te-a cusut. Nu poti sta nici dupä un an pe fundul täu de dureri;, Il aläptezi in picioare, rezematä de spätarul unui scaun, asa cum a fost la mine si la urmä sä-mi spunä cineva cä-i mai intelept sä-l creascä barnavernetul, sträinul pt. mine sint niste mizerabili ac. oameni..E interogat si ascultat un copil care-i imbätat de minte sä spunä minciuni, si cum copii sint f. intuitivi si nu cunosc gravitatea minciuni sint luati in considerare de o asemene institiutie..Dar un pärinte care a suferit durerile nasterii nici mäcar nu-i intrebat, de cauzä.Mi-ar fi rusine sä gindesc, nu sä vorbesc asa ceva. Extraordinar!!! se lucreazä la omul- animal poate l-ati väzut pe internet.Nu stiu dacä nu sint unii care gindesc asa din aceste descoperiri.Adicä iti lasi copilul sä se arunce in fintinä, si nu-i tragi o palmä la fund dacä merge si se urcä pe fintinä in mod repetat. Il lasi pe copil sä-si bage mina in foc si nu ai voie sä-i dai o pedeapsä.Nimeni nu-i omoarä din bätaie. Nu s-au gäsit urme de vinätäi, urme de cicatrice.Totul in ordine. Si condamnäm si-i terorizäm pe acesti pärinti si pe altii care au rämas färä copii. Nu li destulä durerea si durerile nasterii. Ruth Bodnariu era la a 5-a nastere.Pintecele ei nu s-a refäcut.Psihicul, emotiile nasterii etc. nu s-au dus.Iar ,,o femeie” ca dumneata faci acuzatii de genul ac.Sint mai buni pärinti homosexuali.Cum spunea fetita care ascäpat dupä 2 ani de la ei cä a fost abuzatä oral in cei 2 ani. Mi-ar fi RUSINE.Ac. lucru putin spus.Dar mi-e rusine sä te rusinez asa cum ai merita.

   • Sunt mai buni părinții care nu abuzează copiii.Dacă doi copii s au plâns de corecții corporale și legea da dreptul statului sa ia copilul din mediul ăsta pana la stabilirea situației de fapt
    Atunci unde e problema?
    Ca sunt dați spre adoptie?
    Eu văd Multă manipulare profitând de faptul ca autoritățile norvegiene nu pot da detalii.Daca se dovedește ca copiii erau obligați sa stea în genunchi cu orele? E normal sa faci ăsta unui copil? Doar întreb ?

 23. Pentru acest articol statul norvegian ar trebui sa te dea in judecata. Norvegia este o tara profund democratica in care este garantat respectul pentru religia fiecaruia. Dar condamna abuzurile. Articolul in sine este de prozelitism religios.

 24. Sunt in Norvegia, de cativa ani. Sunt casatorita, incerc sa ma integrez, dar e aproape imposibil.E un stat totalitar si o spun cu sinceritate. Sotul meu e norvegian si se teme si el de Barnevernet.Norvegienilor le e frica de aceasta institutie. Ea este bratul statului de a pedepsi familiile care nu se incadreaza in regulile lor stricte. Cititi Janteloven. Oameni atei, nefericiti, singuri, care vorbesc in soapta, dar care au aventuri cu oricine in weekend. O lume departe de moralitate. La scoala se promoveaza in mod agresiv homosexualitatea, lesbianismul, bisexualitatea, transexualitatea etc. Incestul si pedofilia nu sunt pedepsite. Retineti! In ultimii ani, in Romania, pedofilii prinsi au fost norvegieni.

  • Aveti perfecta dreptate. Din cauza acestei situatii, norvegienii sunt „reci”, nu stiu ce este dragostea fata de nimic si nimeni. Sunt niste roboti care nu au nimic sfant. Pacat de tara si bogatiile lor datorita carora nu mai au interes pentru invatamant si cultura, doar spre latura materiala a vietii.

 25. Daca iti bati copii nu-i meriti.

 26. Am observat multi Ong-isti in ultima perioada, care la orice articol despre familia Bodnariu, apara cu inversunare Norvegia si „democratia” norvegiana. Acesti oameni sunt platiti pentru a spune de bine despre legile abuzive si libertatea de opinie inexistenta, de altfel, din Norvegia.
  Sa va spun si de ce ong-istii au intrat in alerta!
  1. Datorita acestui caz oamenii inteleg ce se petrece in tarile care promoveaza agresiv casatoriile homo si adoptia copiilor de catre acestia. Statul fura copii pentru ei, mai degraba. Din 2009, de cand s au legalizat adoptiile in No, Barnevernet a inceput sa ia agresiv copii de la imigranti si familii mixte. Sa fie o coincidenta oare?
  2. Educatia sexuala din scoli, se doreste implementata si in Romania.
  Sa va spun eu ce se intampla in scolile norvegiene.
  Copiii incep sa sune la Ung.no, o institutie de stat pentru tineri, pentru a cere „sfaturi”.. Am vazut peste 500 de copii de peste 12 ani
  care spun ca sunt homo, lesbi, bi. Statul ii incurajeaza sa fie orice altceva decat copii, decat copii normali. Ei vor sexualizarea copiilor inca din fasa. De ce oare? Sa aiba cumva legatura cu dorinta de legalizare a pedofiliei in tarile scandinave, si nu numai? Timpul ne va descifra acest mister…

 27. Daca norvegieni au bani asa mulți si psihologi buni, ar trebui sa si plătească bine psihologi aia pt a lucra cu părinți si sa i învețe cum sa si educe copiii la rândul lor.
  Asta e părerea mea.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii