Cunoaste lumea

Noutăți

INEDIT! A fost realizată o dronă înzestrată cu… gheare de vultur. Intră să vezi câte poate să facă! Video

  •  
  •  
  •  

Inginerii din Țara Soarelui Răsare au dezvoltat o dronă echipată cu brațe îndemânatice, care, la rândul lor, sunt dotate cu gheare puternice. Compania niponă care a proiectat și produs noua „dronă cu gheare de vultur” își are sediul în Nagoya și a dezvoltat până în momentul de față și alte tipuri de drone, dintre care multe hărăzite uzului industrial.

Până acum, dronele fabricate la Prodrone – Japonia erau destinate realizării de filme și fotografii aeriene, supravegherii, împrăștierii de pesticide. Acum, compania niponă s-a conformat puternicei cerereri de drone înzestrate cu brațe, care să aibă suficientă forță și precizie pentru realizarea unor sarcini complexe la înălțime.

e

Ne putem da seama încă de pe acum, când în România încă n-au intrat în uz astfel de dispozitive, că ele ar putea fi extrem de utile în operațiunile de salvare (montană, pe mare etc.) sau, de pildă, ar putea oferi asistență specialiștilor care efectuează reparații ale rețelelor electrice de înaltă tensiune.

Ba chiar asemenea de drone ar putea fi de folos, într-o zi, poate nu foarte îndepărtată, și în construcții  ori în domeniul științific. Ele ar putea fi întrebuințate și pentru preluarea de mostre din zonele periculoase ori inaccesibile pentru om sau pentru manipularea și transportul, pe distanțe scurte, a unor materiale primejdioase (obiecte contaminate chimic sau radioactiv, dispozitive explozive artizanale etc.).

Aplicațiile civile și militare ale unei drone dotate cu brațe pot fi infinite. Să nădăjduim, însă, că viitoarele și încă mai performantele modele de drone înzestrate cu brațe nu vor ajunge în posesia unor organizații criminale, care le-ar putea folosi pentru sustragerea unor bunuri sau chiar pentru atacuri sau răpiri. Oricine a studiat criminologia știe că fantezia infracțională n-are hotare!

d

Încărcătura utilă maximă a noii drone (numită PD6B-AW-ARM) este de 20 de kilograme. Sarcina utilă a brațelor robotice este de aproximativ 10 kg. Drona poate zbura fără întrerupere peste 30 de minute.

Dispozitivul poate atinge o viteză de maximă de 60 km/h, poate opera la o viteză maximă a vântului de 10m/s și pe orice fel de vreme, chiar și pe ploaie (dacă vântul nu este prea puternic). Se poate ridica până la 5000 de metri altitudine.

Ce părere ai despre noul robot zburător japonez, înzestrat cu gheare ca de vultur? Ți-ar place să vezi asemenea drone zburând prin văzduhurile românești?

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.prodrone.jp

Imagini: www.prodrone.jp


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii