Cunoaste lumea

Noutăți

PREMIERĂ MONDIALĂ în „țara morilor de vânt”. Toate trenurile funcționează cu energie produsă în parcurile eoliene!

  •  
  •  
  •  

Toate trenurile din Olanda sunt, în acest moment, puse în mișcare de către electricitatea produsă de către instalațiile eoliene. Cel puțin așa se afirmă la nivelul companiei naționale de căi ferate din țara lalelelor. Dacă așa stau lucrurile, avem de-a face cu o premieră mondială. Și avem încă un motiv, dintre cele mai serioase, de a ne referi la Olanda ca la o țară a morilor de vânt.

1

Un producător de energie electrică din Țările de Jos a perfectat o înțelegere cu compania națională de căi ferate, în urma căreia din ianuarie 2018 ar fi trebuit ca energia electrică ce urma să fie consumată de către trenurile olandeze să provină numai din surse eoliene. Contractul avea durata de un deceniu. Dar iată că obiectul înțelegerii s-a realizat mai devreme cu un an. Acest lucru a fost posibil, în principal, datorită faptului că a crescut, într-un mod neașteptat de rapid, numărul de parcuri eoliene (ferme de vânt) de-a lungul și de-a latul țării.

3Trenurile companiei naționale de căi ferate din Olanda sunt întrebuințate, zi de zi, de către 600.000 de pasageri. Zilnic, trenurile din Olanda efectuează câte 5.500 de călătorii. Se susține, în cadrul celor două companii partenere, că o singură moară de vânt poate furniza, într-o oră, energia electrică pe care un tren o folosește pentru a parcurge 200 de kilometri.

4

2

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: www.rawstory.com

Imagini: www.reddit.com, www.aweablog.org


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii