Cunoaste lumea

Noutăți

Un talentat artist olandez crează, DIN HÂRTIE, păsări care au un aspect incredibil de realist. Muncește două zile pentru fiecare figurină! GALERIE FOTO

  •  
  •  
  •  

Artistul olandez Johan Scherft a creat modele tridimensionale și în mărime naturală ale unor păsărele, folosind unul dintre cele mai banale materiale, rezultând, însă, opere excepționale, ca aspect. Prin îmbinarea, cu pricepere, a unor bucăți de hârtie și, apoi, prin pictarea figurinelor rezultate, artistul a obținut copii extrem de fidele realității după diferitele specii de păsări existente în Natură.

1

Johan Scherft a fost interesat de artele vizuale încă din copilărie. A început să confecționeze păsări din hârtie de la vârsta de 14 ani și, odată cu trecerea vremii, s-a perfecționat într-o asemenea măsură încât, fie și la o privire atentă, nu îți este prea ușor să distingi între o pasăre adevărată și o creație a talentatului olandez.

g

Scherft începe prin a schița un șablon pe o bucată de hârtie. El taie, apoi, cu migală toate părțile componente ale viitoarei figurine, folosind o pereche de foarfece. Recurge la lipici, pentru a asambla un model 3D incolor. La acest nivel, artistul trebuie să se asigure că forma și caracteristicile somatice ale păsării sunt adecvate, corespunzând realității.

3

Apoi, este timpul pentru a trece la aplicarea culorilor, o activitate deloc facilă. Va picta toate micile detalii, aplicând coloritul specific fiecărui fel de pasăre, cu grijă deosebită față de modul în care ar trebui să se suprapună penele.

f

Rezultatul? E admirabil, fără dar și poate. Fără să cunoască povestea creațiilor de hârtie ale lui Scherft, nimeni n-ar fi uluit dacă o asemenea pasăre ar începe, subit, să emită triluri primăvăratice. Sau dacă și-ar lua zborul!

2

e

d

b

a

5

3

4

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații și imagini: www.odditycentral.com, jscherft.wixsite.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii