Cunoaste lumea

Noutăți

Un nou record mondial și o nemaivăzută aruncare la coșul de baschet… de la 181 de metri! VIDEO

  •  
  •  
  •  

Recent, a fost realizată o fenomenală aruncare a unei mingi de baschet, efectuată din partea superioară a unui imens baraj aflat în Alpii elvețieni. Înălțimea de la care a fost aruncată mingea de baschet a fost de 180,968 metri, fiind stabilit astfel un nou record mondial iar autorul loviturii a obținut un loc în „Guinness World Record”. Excepțională precizie a loviturii!

Recordul a fost realizat în decorul minunat de la barajul Mauvoisin (Valais). Reușita a fost obținută la o a treia încercare. Autorul recordului spune că nu i-a venit să creadă că a reușit nici măcar după ce a văzut cum mingea a trecut prin coș și a făcut plasa acestuia să se miște. A fost pe deplin sigur de succes după ce a văzut reacția colegului său aflat jos, la baza barajului.

3

Dată fiind neobișnuita (dar frumoasa) locație în care au fost realizate încercările, membrii echipei au avut mult de căutat pe terenul situat la baza barajului Mauvoisin, pentru a găsi o suprafață suficient de plată pentru a îngădui montarea coșului de baschet. Dar eforturile le-au fost răsplătite, luând naștere un nou record. Derek Herron, autorul aruncării, spune că momentul reușitei a fost unul incredibil.2

Primul record de acest fel pe care l-a obținut echipa, alcătuită din Brett Stanford, Derek Herron și Scott Gaunson, datează din 2011 și a fost realizat printr-o lovitură reușită efectuată de la o înălțime de 66,89 metri.

Neîndoielnic, va fi doborât și acest record mai devreme sau mai târziu, dar cel mai important lucru care ar trebui să ne rămână este mesajul membrilor echipei care l-a stabilit, aceștia nutrind speranța că performanța recent atinsă îi va inspira și pe alții să facă lucruri ieșite din comun.

Reușita lor n-ar fi fost posibilă fără perseverență și nici fără îndelungate antrenamente!

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursa: www.telegraph.co.uk

Foto: www.guinnessworldrecords.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii