Cunoaste lumea

Noutăți

Înainte de absolvire, TOȚI STUDENȚII TREBUIE SĂ ȘTIE SĂ ÎNOATE! Aceasta e regula stabilită într-o prestigioasă universitate chinezească, supranumită… „Harvard-ul Orientului”

  •  
  •  
  •  

Înainte de a absolvi studiile, toți studenții unei universități chineze trebuie să știe să înoate. Este vorba despre Universitatea Tsinghua, cunoscută ca… „Harvard-ul Orientului”. Noua știre a făcut valuri în social media din China. Oficialii universității susțin că înotul este o abilitate-cheie, în supraviețuire. Ceea ce este, de altfel, perfect adevărat!

Qiu Yong, președintele universității, spune că înotul a devenit obligatoriu pentru toți studenții, întrucât îmbunătățește substanțial nivelul capacităților motrice. Universitatea Tsinghua a mai făcut, cândva, din înot, o cerință obligatorie, în anul 1919, dar ulterior regula a fost abandonată, un motiv fiind puținătatea bazinelor de înot din Beijing, raportat la numărul populației.

Studenții nou-înscriși la universitate, în luna septembrie, vor trebui să plonjeze în bazine și apoi să dovedească faptul că pot parcurge, înotând, distanța de 50 de metri. Noua decizie a iscat discuții aprinse între partizanii ideii că însușirea abilității de a înota s-ar putea dovedi salvatoare într-o bună zi și grupul celor care susțin că este o regulă neinspirată, care ar putea duce la îndepărtarea unor studenți valoroși.

Liu Bo, directorul instituției de învățământ superior, susține, la rândul său, că este necesar ca tinerii să se familiarizeze iarăși cu abilitățile esențiale de supraviețuire, dar și să-și îmbunătățească nivelul de antrenament. Oare cum ar fi primită o decizie de acest fel, într-o universitate din România?

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.bbc.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii