Cunoaste lumea

Noutăți

Experiențele extracorporale… Marele mister al psihicului uman

  •  
  •  
  •  

De-a lungul timpului, au existat numeroase cazuri în care diverse persoane au raportat că au trecut prin experiențe extracorporale.

Concret, o astfel de experiență este senzația resimțită de o persoană că plutește în afara trupului său și că și-l poate chiar privi de la distanță, ca și cum s-ar afla în două locuri în același timp.

În general, aceste fenomene sunt asociate cu stările premergătoare morții. Însă experiențe extracorporale au fost raportate și de oameni sănătoși, care au trecut prin așa ceva fără să fi suferit traume.

Ce anume declanșează aceste stări și care este mecanismul prin care ele se produc? Deși există câteva cercetări pe acest subiect, lumea științei nu a făcut mari progrese în a explica misterul…

Doi oameni de știință care s-au încumetat să abordeze acest subiect complex sunt Andra Smith și Claude Messierwere, de la Universitatea din Ottawa. Cei doi au avut șansa să lucreze cu o persoană care a trecut prin experiențe extracorporale chiar sub ochii lor.

Astfel, cercetătorii au putut studia îndeaproape ce se întâmplă când fenomenul se declanșează. Subiectul a fost o tânără de 24 de ani, studentă la psihologie.

Aceasta a povestit că a avut primele experiențe extracorporale în copilărie, „plictisindu-se în timpul orelor de somn”.

Treptat, a descoperit că putea să-și declanșeze la comandă starea de ieșire din corp, pe care o folosea pentru a se distra când ceilalți copii de la grădiniță dormeau…

Mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii