Noutăți

Un nou vehicul capabil de a transporta oameni în zbor, dezvoltat de un grup de studenți. Video

În acest an am văzut o preocupare mai intensă o inginerilor pentru dezvoltarea de vehicule de zbor. De la dirijabile și până la drone capabile să transporte oameni, tehnicienii din întreaga lume au încercat să rescrie viitorul vehiculelor aeriene. Un proiect foarte interesant lansat acum pe final de an, vine tocmai din Singapore. Aici studenții de la Universitatea Națională au creat o mașinărie zburătoare numită Snowstorm. Este alimentată cu energie solară prin trei baterii de litiu și poate fi manevrată atât de pilot cât și de la distanță, prin telecomandă.

Snowstorm este capabil să transporte o persoană de circa 70 kg, timp de cinci minute, însă inventatorii doresc să îi sporească autonomia de deplasare de îndată ce vor strânge mai multe fonduri pentru îmbunătățirea echipamentelor. Acesta are o decolare similară unui elicopter, pe verticală, și 24 de motoare electrice.

Deja mai multe companii asiatice s-au declarat încântate de mașinăria studenților și sunt dispuse să investească în proiect pentru a-l produce la scară largă ca un aparat de high-tech, pe care posesorii să îl poată manevra fără a avea nevoie de niciun atestat în acest sens.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa:gizmag.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii