Cunoaste lumea

Noutăți

Dovezile care indică faptul că Homo Sapiens a ajuns în Asia mult mai devreme decât se credea

  •  
  •  
  •  

Teoriile conform cărora omul modern, Homo Sapiens, ar fi migrat din Africa spre Europa și mai apoi spre Asia, în urmă cu 30.000-60.000 de mii de ani, par a fi contrazise de 47 de dinți descoperiți într-o peșteră din sudul Chinei. Aceștia au o vechime cuprinsă între 80.000- 120.000 de mii de ani și aparțin unor Homo Sapiens.

cvbbr

„Acest lucru este uimitor, este o descoperire majoră. Este una dintre cele mai importante descoperiri din ultimul deceniu din Asia., susține Michael Petraglia, arheolog la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, implicat în cercetare.

Deoarece datarea prin metoda carbonului (C14) scade în eficiență în cazul descoperirilor mai vechi de peste 50.000 ani, cercetătorii au datat straturile geologice cu ajutorul unei metode uraniu-toriu, corelând fosilele umane cu cele ale unor mamifere dispărute descoperite în peșteră.

dafg

Dinții sunt, fără îndoială, de la H. Sapiens. Dimensiunile lor reduse, rădăcinile subțiri sunt tipice pentru specie. Vârsta ne mai arată faptul că Homo Sapiens au plecat din Africa și au început colonizarea lumii, cu cel puțin 30 000 de ani mai devreme decât se credea.”, spune Martinon-Torres, palaeoanthropologist la University College din Londra.

Deși primele urme ale omului modern descoperite în afara Africii, sunt reprezentate de craniile găsite în siturile Skhul și Qafzeh, cranii ce ar avea o vechime de peste 100.000 de mii de ani, mulți cercetători consideră că acestea sunt doar o dovadă a unor eforturi nereușite ale Homo Sapiens de a migra dincolo de Africa.

sursa: nature.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Dovezile care indică faptul că Homo Sapiens a ajuns în Asia mult mai devreme decât se credea

  1. Basme pentru copii. Homo Sapiens nu exista. Bla, bla, „acum 100 000 de ani a migrat Homo Sapiens din zona Marelui Rift African”. Daca istoria si istoria veche a Romaniei a fost falsificata, atunci si istoria umanitatii a fost falsificata. Ca doar n-o fi Romania mai cu mot decat intreaga umanitate. Marele Rift African a aparut acum 4500-5000 de ani. Intrebati-l pe John Baumgardner!… Cel ce se ocupa de programul american de monitorizare a miscarilor scoartei terestre (program finantat de guvernul Statelor Unite).

  2. Oare Europa a fost total nelocuita in acea perioada si a asteptat ca sa migreze cineva din Africa ca sa o populeze? Ba din contra nu puteau migra ei din Europa in Africa si apoi inapoi in Europa? Recunosc ca dintr-un os se pot citimulte cum ar fi vechimea si ADN si alte alea dar de aici pana a spune cum si pe unde au umblat si ca aici au fost primii doar pentru ca aici a fost gasit primu os e departe de adevar si realitate. Nucred in evolutia care ne-o servesc oamenii de stiinta cum ca europenii se trag din Africa si nu cred ca din negri s-au transformat de-a lungul anilor in albi, de ce evolutia aceasta s-a oprit astazi. Sant doar presupuneri, unul zice astazi ceva, maina altul altceva si poimaine altul contrazice pe toti. Adevarul este altul, poate al vom afla vreodata.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii