Noutăți

Planul secret de distrugere a agricultorilor și fermierilor români! Dezvăluirile profesorului Avram Fițiu

 •  
 •  
 •  

Un POPOR care VINDE MATERIE PRIMĂ este CONDAMNAT SĂ DISPARĂ!

SUNT UN ȚĂRAN ȘI MĂ SIMT ȚĂRAN. Un popor care vinde materie primă, adică buștean, adică miel, adică vițel este condamnat să dispară! Nu mai știm să vindem brânză, carne, lână! Nu mai știm cum ne cheamă! Tradiția noastră se destramă. Oierii au fost alungați din munte și-n munte multinaționalele străine taie ultimul lemn“, avertizează Avram Fițiu, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj Napoca, conform Agroinfo.ro

Profesorul  de la USAMV  Cluj Napoca s-a întâlnit cu fermierii la sfârșitul săptămânii trecute, la Sibiu.

Sunt un țăran și mă simt țăran, este mândru Avram Fițiu. Poartă șerpar, un brâu lat din piele, chimir, și-a cumpărat o turmă de oi pe care vrea să o aducă la 300 de capete, a cutreierat munții din Europa în căutarea ciobanilor și a văzut că fermierul nostru român își pierde cu fiecare zi tradiția și numele. Nu știm să ne vindem produsele, noi vindem doar materie primă și de asta suntem amenințați cu dispariția. 

Din Munții Apuseni, de 25 de ani au dispărut oierii și s-au făcut văcari pe văi. Au părăsit crestele munților și astăzi acolo multinaționalele străine ne taie ultimul lemn. Fermierii noștri își pierd tradiția. Au ajuns să se bazeze pe subvenție și mai puțin pe vânzare, pe comerț, așa cum făceau înaintașii.

“Când vom învăța să revenim și să purtăm tradiția ca stare de spirit, cum se întâmplă astăzi în Carpații Nordici din Polonia, unde oierii plecați din Gorj, din Sibiu, acum 100 de ani, 300 de ani, 700 de ani, 900 de ani? Să știți că în sistemul de vânzare al brânzei din Polonia de astăzi ultimul oier vorbește cu noi în limba mea, nu în limba lui, că brânza se cheamă brânză în poloneză, și-n cehă, și-n slovacă. Când veți vedea ce fac oamenii ăia în materie de vânzare de brânză sau de carne, veți vedea un popor plecat de aici, iar noi, fraților rămași acasă, suntem vai de capul nostru din punct de vedere al vânzării, al marketingului”, spune Avram Fițiu.

PLANUL SECRET: 700.000 de AGRICULTORI EXCLUȘI de pe listele APIA până-n 2020!

MAI PUȚINI CU 700.000 LA SUBVENȚII. Dacă mai rămân 200.000 de agricultori pe listele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până-n 2020, e mare lucru! Acesta ar fi planul secret al politicienilor noștri și al Europei, dezvăluie Avram Fițiu, profesor la USAMV Cluj Napoca.

“Ca să vedeți și cifra. Sunteți astăzi 900.000 de văcari, oieri, de agricultori la APIA, în 2020 cifra este de 200.000. Trebuie să dispară 700.000 de țărani până-n 2020! Voit! Imaginați-vă că din 2007 până-n 2016 au dispărut 3,1 milioane de familii care nu mai au acces la APIA. 3 milioane! Vor mai dispărea încă 700.000 prin ce mecanisme vă spun imediat. Deci, 700.000 dintre voi dispar până-n 2020 prin mecanisme banale gen intabulare terenului până la 1 ianuarie 2018. Dacă mai rămân 200.000 de agricultori la APIA până-n 2020 e mare lucru. Cam asta este gândirea în Comisia de agricultură din Camera Deputaților, 200.000 de țărani în 2020.”, le-a spus Avram Fițiu fermierilor.

Existența unui număr mare de ferme mici este o caracteristică pentru agricultura din România. Comasarea terenurilor agricole ar putea duce la dispariția multor ferme mici, multor gospodării țărănești și extinderea fermelor mari, comerciale.

Pentru campania din 2015, 942.889 de fermieri au solicitat subvenții la Agenția de Plăți. Pentru campania 2016, numărul agricultorilor care cer subvenții a scăzut  la 900.927. Deci, 41.962 de fermieri au dispărut de pe listele cu subvenții într-un singur an. Aceste cifre sunt oficiale și ne-au fost furnizate de Agenția de Plăți.

Liliana Sime, Olivia Firi

Sursa: Agroinfo.ro

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Planul secret de distrugere a agricultorilor și fermierilor români! Dezvăluirile profesorului Avram Fițiu

 1. Va mirati domnule profesor!?,,Lupul se intoarce intotdeauna, acolo unde a mincat oaia. Si vai, de ciobanul care se culca linistit dupa ce a fugarit fiara!”

 2. ROMANIA ESTE VANDUTA SI TRADATA. CE NU SE VEDE? SUNTEM DEJA UN POPOR BOLNAV SI IMBOLNAVIT ZILNIC DE POLITRUCII ASTIA TRADATORI. SISTEMUL EDUCATIONAL ESTE BATOCORIT SISTEMATIC. COPIII DIN ROMANIA NU MAI AU COLPILARIE, NU MAI AU FAMILII, NU MAI AU BUCURIA SI FERICIREA DE A AVEA PARINTII APROAPE. ESTE CEA MAI MARE DEPOPULARE A UNEI TARI PE TIMP DE PACE. DIN ROMANIA CRED CA SUNT PLECATI PESTE 3 MILIOANE DE ROMANI, PTR A FI SCLAVI IN ALTE TARI, FIINDCA DE 26 DE ANI TARA ESTE DISTRUSA SISTEMATIC, ZI DE ZI. IN 26 DE ANI S-AU FACUT PESTE 20 DE MILIOANE D EAVORTURI, ADICA DE CRIME IMPOTRIVA ACESTUI POPOR. O GENERATIE DE ROMANI. ASTA SE DORESTE SI ASTA S-A DORIT – DISPARITIA ACESTUI POPOR. SUNTEM NU POPOR NASCUT DIN DACI SI DIN ROMANI? FALS, DUPA PAREEA MEA. CE AU PUTUT FACE CUCRITORII ROMANI PE O SUPARAFAT DESTUL DE RESTANSA IN DOAR 165 DE ANI DE OCUPATIE? PAI ALTE ZONE GEOGRAFICE AU FOST 400 DE ANI SUB CIZMA LOR SI NU AU REUSIT MARE LUCRU DIN PUNCT DE VEDERE LINGVISTIC.DE CE SUNTEM INCA MINTITI SISTEMATIC CU ACEASTA PROBELMA? DE CE ISTORIA POPORULUI MEU ESTE FURATA? SUNTME MINTITI SI BATJOCORITI. NU EVEA EMINESCU DREPTATE? EI NU. DACA NICI EL NU A STIUT CE SPUNE, ATUNCI CINE? ANALFABETII SI INCULTII CARE S-AU IMBOGATIT PE SPATELE ACESTUI POPOR? ASTA AM VRUT. ASTA AM PRIMIT. AM PRIMIT LUPII IN STANA CU PORTILE DESCHISE. VAI DE NEAMUL MEU. ….SUNTEM LASI SI FRICOSI, IAR ASTIA STIU ASTA. SUNT IN PERICOLUL DE A DISPAREA DE PE HARTA LUMII……

 3. NICUSOR APOPEI // 1 august 2016 at 0:33 // Răspunde

  OARE DE CE NU LE STIM PE TOATE ……FIINDCA CA GUVERNANTII SA POATA FURA….SAU EXISTA ALTA EXPLICATIE..DE CE NU VOR SA O DEA …INSEAMNA CA CEI CE NE CONDUC SINT TRADATORIII SI NE FURA TARA ASTA CARE A FOST BOGATA DAR AU PRADUITO.

 4. Solutii aveti? Lamentari si vaicareli aud zilnic !Vom renaste numai cu trezirea noii generatii, cred ca doar ei vor avea forta sa rada toata clasa politica.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii