Noutăți

Pasărea sabot – ucigașul silențios din mlaștinile Africii… (Foto-Video)

Datorită ciocului neobișnuit și picioarelor lungi și fusiforme, pasărea sabot (Balaeniceps rex) este una dintre cele mai bizare zburătoare de pe Terra. Trăiește în Africa și poate fi întâlnită în sudul Sudanului, în Uganda, Rwanda, Congo, Zambia și Tanzania. Încă de când au descoperit această creatură, oamenii de știință au avut dificultăți în a o clasifica. Potrivit unor savanți, pasărea sabot aparține familiei Pelecaniforme, care include și pelicanii și ibișii.

O altă „tabără” consideră că bizara pasăre face parte din familia Ciconiiforme, alături de stârci și berze. Dar, indiferent de familia din care face parte, această creatură este o priveliște de neuitat.

Pasărea sabot are înălțimea între 1.10 și 1.4 metri (unele specii ajung chiar și la 1.52 metri) și cântărește între 4 și 7 kilograme. Are picioare lungi, care se termină cu niște degete enorme: degetul mijlociu are, de obicei, între 16.8 și 18.5 centimetri.

Aceste creaturi pot trăi până la 35 de ani….Deși feroce și neînfricate, aceste păsări sunt amenințate cu dispariția. Potrivit estimărilor, astăzi mai trăiesc în sălbăticie între 3.300 și 5.300 de exemplare.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii