Noutăți

NASA creează un rover inspirându-se dintr-o tehnologie ANTICĂ veche de 2.300 de ani. Mecanismul Antikythera, inspiratie pentru primul dispozitiv uman care ajunge pe Venus

NASA vrea să se folosească de un dispozitiv vechi de 2300 de ani, numit primul computer de pe Pământ, mecanismul Antikythera, pentru a construi un Rover care să supraviețuiască mediului extrem al lui Venus. Pentru a explora planete precum Venus, o lume prea ostilă chiar și pentru cele mai avansate mașinării umane, unde circuitele electronice nu pot rezista la căldura extremă de pe planetă, la presiunea ridicată și norii de acid sulfuric NASA vrea să trimită cel mai avansat rover din lume bazându-se… pe tehnologia antică.

Mecanismul Antikythera este în esență un calculator antic creat de un “inginer vechi” necunoscut, cu mai mult de 2000 de ani în urmă. A fost descoperit în anii 1900 printre rămășițele unui naufragiu, în apropierea insulei Antikythera (sau Anticythera). Nimeni nu știe sigur unde a fost construit computerul, deși mulți istorici susțin că a fost construit undeva în Grecia, și nici cine sau cum a reușit să îl realizeze.

antikythera

Oamenii de știință se întorc acum înapoi în timp și, inspirându-se din acest computer antic, încearcă să „cucerească” o lume străină. Având în vedere complexitatea sa, NASA a decis să privească dispozitivul și să utilizeze o tehnologie similară în următorul său rover, care va explora Venus. Roverul numit Automaton Rover pentru medii extreme a fost propus în anul 2015 de către Jonathan Sauder.

Potrivit revistei Discover Magazine, folosind un computer cu ceasornic și un corp din metale întărite, rotorul bazat pe mecanismul Antikythera ar putea prelua temperaturile de suprafață de 800 grade Fahrenheit ale lui Venus, “geamănul rău” al Pământului.

8_DSC-CR0417_02 ClockworkRover

sursa: https://room.eu.com/news/clockwork-rover-considered-for-future-venus-mission

sursa: http://discovermagazine.com/2017/april-2017/walking-with-venus-wind

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on NASA creează un rover inspirându-se dintr-o tehnologie ANTICĂ veche de 2.300 de ani. Mecanismul Antikythera, inspiratie pentru primul dispozitiv uman care ajunge pe Venus

  1. cetățeanul tulburat // 2 septembrie 2017 at 11:02 // Răspunde

    Păi ăștia nu-s normali, mai bine l-ar trimite în soare …noaptea!
    Păi sunt venusieni pe Terra acum, au fost câțiva și pe vremea lui Eisenhower și au făcut schimburi de idei și concluzii, au avut apartament de lux în pentagon, unde au locuit câțiva ani…vedeți pe YouTube Phil Schneider testimony… că explică mult mai în amănunt cum a fost treaba, el i-a întâlnit personal avea poze cu Valiant Thor, taică’său Oscar Schneider fusese general în marina lui Hitler și a fost adus în america prin operațiunea paperclip împreună cu alți generali și oameni de știință, fizicieni, ingineri etc. Werner von Brown cel care a inventat racheta V-2 era prieten la cataramă cu Kennedy, sunt filme din anii ’50 ’60 care prezintă multe lucruri iar lumea ar trebui să le cunoască… NASA vinde gogoși…Cine le cumpără?

  2. Nu tot ce zboara se mananca tulburel.

  3. Venusienii sunt oamenii care o conduc pe Venus la toaleta.

  4. cetățeanul tulburat // 2 septembrie 2017 at 21:40 // Răspunde

    Nu umbla cu diversiuni…Sunt lucruri care ni se țin ascunse de zeci de ani, iar lumea trebuie să le cunoască, iar apoi să tragă fiecare o concluzie…eventual să pună întrebări mai departe …altfel, nu vom schimba niciodată acest status-quo, unde domnește corupția și minciuna!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii