Noutăți

Guvernul rus interzice producția de alimente modificate genetic!!!

Guvernul rus a aprobat un proiect de lege care interzice cultivarea și creșterea de plante și animale modificate genetic pe tot teritoriul Federației Ruse. Acesta va fi aplicat, cel mai probabil din 2017.

“În ceea ce privește organismele modificate genetic, sunt în măsură să vă comunic că am luat decizia de a nu utiliza OMG-uri în producțiile alimentare.”,a declarat vice-premierul Arkady Dvorkovici la o conferință internațională de biotehnologie desfășurată în orașul rus de Kirov.

În același timp, oficialul a subliniat că există o linie foarte bine delimitată între această decizie și folosirea organismeleor modifcate genetic pentru dezvoltarea științei sau a medicinei, unde cercetătorii vor avea în continuare liber în a le utiliza, dar nu va exista niciun produs pe piața rusească de acest fel.

În februarie 2014, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a ordonat crearea unei baze naționale de cercetare pentru organismele modificate genetice, care ar oferi autorităților de la Kremlin informații prețioase din acest domeniu. Însă Medvedev a avertizat că este împotriva produselor modificate genetic pentru consumul populației, sub sloganul “răul-absolut”, și a recomandat guvernului să caute să sprijine industria alimentară prin alte mijloace.

Potrivit statisticilor oficiale, ponderea OMG în industria alimentară din Rusia a scăzut de la 12% la 0,01% doar în ultimii 10 ani, iar în prezent există doar 57 de produse alimentare care conțin OMG-uri înregistrate în țară.

sursa:rt.com

P.S. Pe când și la noi? Mai greu când avem miniștri ai agriculturii foști angajați ai firmelor producătoare de alimente modificate genetic…


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Guvernul rus interzice producția de alimente modificate genetic!!!

  1. smaranda moise // 14 octombrie 2015 at 10:50 // Răspunde

    “Dictatorul”de Putin ! Ce patriot este Basescu ! El a impus Codicele alimentar spre “binele”romanilor. Vrea ca toti sa mearga la Domnul..

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii