Cunoaste lumea

Noutăți

Rudele sarmalei

  •  
  •  
  •  

În Armenia, sarmalele sunt umplute cu fasole și fructe de tartă. Sunt învelite cu frunze de varză și umplute cu fasole roșie, fasole garbanzo, linte, grâu crăpat, pastă de roșii, ceapă și multe condimente și arome.

Rulourile de varză sunt numite Pasuts tolma în armeană, unde sunt din șapte boabe diferite – năut, fasole, linte, grâu, mazăre, orez și porumb. Bucătarii armeni folosesc uneori siropul de măceș pentru a aroma sarmale.

Frunzele de varză umplute sunt populare tot anul în Azerbaidjan și Turcia, dar mai ales iarna când alte legume sunt mai puțin abundente.

Umplutura constă de obicei din orez și ierburi, cum ar fi coriandru, mentă și mărar, ceapă și carne, deși există o variantă – yalancı dolma („fals” dolma) – care nu conține carne.

Rulourile de varză sunt un fel de mâncare popular polonez. Carnea de porc și vită amestecată cu orez sau orz se cuibăreste într-o frunză de varza și se fierb la cuptor sau pe aragaz până se înmoaie.

Sarmalele se numesc gołąbki în poloneză, holubky de cehi și slovaci sau sarma / сарма de sârbi, croați și bulgari.

Sosul este adesea principala diferență în variațiile regionale. Într-o versiune mai puțin populară numită leniwe gołąbki (rulouri de varză leneșă), ingredientele sunt tocate, combinate și coapte sau prăjite.

Versiunea rusă de sarmale constă de obicei din carne tocată amestecată cu orez fiert (sau hrișcă) învelite în frunze de varză și fierte într-un amestec fie de smântână, fie de sos de roșii sau ambele.

În bucătăria egipteană, frunzele sunt proaspete și de obicei tăiate în bucăți mai mici și parțial pre-gătite.

Cea mai comună umplutură este un amestec de orez, ceapă, roșii, ierburi și condimente (cel mai obișnuit, inclusiv mentă, mărar și chimen); carnea este rar folosită la varza egipteană.

Rulourile sunt aranjate într-o oală și fierte în bulion sau sos pe bază de roșii, incluzând și ierburile și mirodeniile.

Deoarece bucățile de varză și, prin urmare, rulourile sunt mici, frunzele sunt de obicei pur și simplu rulate în jurul umpluturii aproape ca un trabuc mic și sunt lăsate deschise la capete, mai degrabă decât pliate în jurul umpluturii pentru a produce un pachet complet închis.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii