Noutăți

Discurs incendiar al premierului Viktor Orban în Parlamentul European: Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi o țară a migranților. Ne vom apăra frontierele chiar și împotriva voastră!

ActiveNews.ro: Într-un discurs rostit ieri în plenul legislativului de la Strasbourg, premierul Viktor Orban a acuzat Parlamentul European că insultă țara sa și a promis că va apăra granițele Ungariei „chiar și împotriva voastră”.

„Onorați membri, mă aflu aici în fața voastră și îmi apăr țara, întrucât, pentru ungari, libertatea, democrația, independența și Europa sunt chestiuni de onoare. De aceea, afirm că raportul pe care îl aveți în față jignește Ungaria și onoarea națiunii ungare”, a spus Viktor Orban, care a promis că Ungaria își va apăra granițele împotriva imigrației ilegale.  „Deputații pro imigrație au majoritate în PE și pregătesc o răzbunare împotriva Ungariei pentru că am decis să nu devenim o țară plină de imigranți. Adevărul este că verdictul este deja scris”,  a continuat Orban.

„Veți denunța Ungaria care s-a răsculat și a luptat cu cea mai mare armată din lume, Armata Roșie. Ungaria a luptat și și-a deschis granițele pentru RDG. Ungaria a luptat pentru libertate și democrație. Aceia care acuză democrația sunt cei care nu au avut de rezistat împotriva comunismului”, a tunat șeful guvernului de la Budapesta.

Controversa va cunoaște un nou episod astăzi, când eurodeputații vor decide dacă lansează sau nu procedura contra Ungariei privind statul de drept. Membrii PE vor supune la vot un raport elaborat de eurodeputata Judith Sargentini (din grupul Verzilor) care constată ”un risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene” și cere activarea procedurii articolului 7 din Tratatul UE, potrivit Agerpres.

Procedura care privește acest articol, invocat deja în cazul Poloniei, ar putea duce în final la privarea Ungariei de dreptul său de vot în Consiliul UE și Consiliul European, cu condiția unui vot unanim în acest sens al celorlalte state membre. (Citește mai mult: ActiveNews.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Discurs incendiar al premierului Viktor Orban în Parlamentul European: Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi o țară a migranților. Ne vom apăra frontierele chiar și împotriva voastră!

  1. Acest individ deosebit de periculos trebuie bagat in camasa de forta.

  2. Waau, ce tare Orban asta!… Un adevarat conducator care are grija de intereseke tarii lui.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii