Cunoaste lumea

Noutăți

Comisia Europeană ar putea reintroduce vizele de călătorie pentru cetățenii americani care vor călători în Europa. Află de ce!

  •  
  •  
  •  

Comisia Europeană ar putea lua măsura temporară de reintroducere a vizelor de călătorie pentru cetățenii americani care vor călători în Europa, de vreme ce Statele Unite nu oferă acces liber, fără vize, tuturor cetățenilor din Uniunea Europeană. Recent, membrii Parlamentului European au îndemnat Comisia Europeană, printr-o rezoluție, să întreprindă măsurile de rigoare în decursul a două luni.

În UE, sunt cinci țări ai căror cetățeni nu pot călători, încă, pe teritoriul Statelor Unite, fără viză. Printre aceste țări se numără și România. La fel ca românii, și croații, polonezii, ciprioții, bulgarii au nevoie de vize pentru a putea intra în SUA.

În conformitate cu mecanismul reciprocității vizelor în UE, dacă o țară terță nu elimină cerințele legate de vize în 24 de luni după ce a fost notificată asupra non-reciprocității, Comisia Europeană trebuie să adopte un act prin care să fie suspendat dreptul de a călători fără viză vreme de 12 luni, pentru cetățenii respectivului stat.

Statele Unite au fost notificate asupra non-reciprocității la 12.04.2014. Deci, comisia Europeană trebuia să acționeze mai înainte de 12.04.2016. Totuși, încă n-a fost luată nicio măsură. La rândul ei, Canada solicită vize pentru români și bulgari, dar s-a anunțat că această cerință va fi eliminată la 01.12.2017.

În primăvara anului 2014, Comisia Europeană a fost notificată că cinci țări nu-și îndeplinesc obligațiile legate de eliminarea necesității vizelor, față de cetățenii unor state din UE. Printre acestea se numărau Canada, Brunei, Australia, Japonia și, desigur, Statele Unite ale Americii. Între timp, Australia, Brunei și Japonia s-au conformat prevederilor tratatelor cu UE, în vreme ce Canada urmează să o facă.

Oare cum ar reacționa SUA, puse în fața situației de introducere a vizelor, pentru călătoriile efectuate de către cetățenii săi, în UE?

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă:  www.europarl.europa.eu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Comisia Europeană ar putea reintroduce vizele de călătorie pentru cetățenii americani care vor călători în Europa. Află de ce!

  1. in afara de greci , intre ceilalti se afla romani , bulgari , ciprioti , de aceiasi credinta cu … rusii . !!!

  2. cetățeanul tulburat // 4 martie 2017 at 5:41 // Răspunde

    Europa e condusă de globaliști, iar globaliștii nu contează pe ce meridian se află, cu toții sunt anti-trump…Vor să îi facă viața grea…Munca lor de 70 de ani nu se poate nărui într-o lună…Trump de când a preluat puterea a început un război psihologic împotriva gunoaielor de democrați în frunte cu stăpânul lor…Soros.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii