Noutăți

Descoperiri făcute de cel mai apropiat vehicul de Soare: „O lume uimitor de haotică” (Video)

Sonda Parker, care a stabilit deja recordul pentru cel mai apropiat vehicul de Soare, a trimis “o cantitate spectaculoasă de date” despre coroana extrem de fierbinte a astrului, unde a descoperit “o lume uimitor de haotică”, au anunțat cercetătorii care se ocupă de acest proiect.

De mărimea unui automobil mediu, echipată cu un scut termic foarte gros, sonda Parker a NASA, cel mai rapid obiect fabricat de om, are ca misiune traversarea atmosferei Soarelui şi descoperirea secretelor furtunilor solare.

Parker a fost lansată pe 12 august 2018 şi va efectua 24 de treceri apropiate de Soare pe o perioadă de șapte ani. Sonda a realizat primul zbor apropiat pe 6 noiembrie 2018, trecând la aproximativ 24 de kilometri de suprafaţă, adică de două ori mai aproape decât sonda precedentă Helios, lansată în anii ’70.

La viteză maximă, Parker atingea 375.000 de kilometri pe oră, de două ori viteza lui Helios. “Am descoperit lucruri pe care nu ne așteptam să le găsim“, a declarat Matthieu Berthomier, de la laboratorul francez de fizică a plasmei, coautor al cercetărilor.

Printre noile informații aflate se numără aceea că viteza vântului solar nu este regulată, putând să crească subit, câteodată la 100/150 de kilometri pe secundă, lucru calificat drept “bizar“, potrivit sciencealert.com.

Am așteptat decenii și decenii pentru a înțelege aceste mistere“, a declarat fericită Nicola Fox, coordonatorul misiunilor solare de la NASA.

Citește mai mult: DIGI 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii