Noutăți

Cu 4,4 miliarde de ani în urmă Pământul NU AVEA MUNȚI și era acoperit de către ape, susțin oamenii de știință!

Cristalele de zircon de mici dimensiuni au îngăduit oamenilor de știință de la Universitatea Națională Australiană (ANU) să schițeze un portret a ceea ce Pământul era acum mai bine de patru miliarde de ani. Examinarea unor granule de rocă – cele mai vechi fragmente de materie descoperite pe Terra până azi – ne dau de înțeles că planeta noastră era un loc foarte diferit, în acele vremuri. Cercetătorii spun că pământul – care era „sterp”, lipsit de viață („netocmit și gol”, dacă ar fi să utilizăm un limbaj biblic, împrumutat din cartea Facerii), nu avea munți și, probabil, pe uriașa întindere de apă se aflau câteva insule mici, răzlețe.

c

Cristalele de zircon (silicat natural de zirconiu) conservate în rocile de gresie existente în subsolul dealurilor Jack din Australia de vest au furnizat indicii asupra înfățișării planetei noastre, cu miliarde de ani mai înainte ca oamenii să apară. Cercetătorul principal, Antony Burnham, a declarat: „Istoria Pământului este ca o carte ale cărei pagini cuprinzând primul capitol au fost rupte, astfel că nu dispunem de roci supraviețuitoare încă de la începutul perioadei, însă am folosit fragmentele de zircon pentru a construi un „portret-robot” al planetei la acea vreme”. Omul de știință australian a mai adăugat: ”Cercetările noastre arată că, în timpul primelor 700 de milioane de ani de existență a Pământului, nu existau munți și nici ciocniri continentale iar planeta era un loc mai degrabă liniștit.”

a

Zirconul s-a format prin amestecarea unor roci vulcanice mai vechi, deci nu printr-o amestecare a sedimentelor, așa cum se întâmplă în cazul coliziunilor continentale. Se pare că a durat foarte mult timp (circa 1,5 miliarde de ani) ca planeta să se schimbe la față, peisajul plat de odinioară devenind relieful terestru variat pe care îl putem admira acum.

d

Sursa: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Cu 4,4 miliarde de ani în urmă Pământul NU AVEA MUNȚI și era acoperit de către ape, susțin oamenii de știință!

  1. cetățeanul tulburat // 12 mai 2017 at 16:38 // Răspunde

    Sunt sătul de umanoizii de știință făcuți la apelul bocancilor care ies în față la comandă cu tot felul de aberații fiind plătiți regește de elita globalistă.

  2. :))…ultima oara cind mi-am inselat sotia ,m-am ales cu o drujba noua.Eram intr-un supermarket, care desfacea produse industriale si ea se uia la mobila si eu dupa fetite,ca de obicei…aaa…nu,nu,stai,…asta-i alta poveste!Eram in in acelasi supermarket si ea era cu ochii pe un dulapior iar eu pe o drujba.Drujba,drujba,vorba poetului,,te uiti la punga punga-i goala,te uiti…degeaba te uiti” ca nu o poti duce in spatele rafturilor s-o convingi….este totusi un supermarket,ce dreq!Trebuia cumva sa o iau si asta insemna sa atentez la economiile ei.Mai,nu-i proasta si am nevoie de ceva!Am apelat la prietenul Murphy.Asta zicea;,,cind nu stii ce sa faci citeste la capitolul instructiuni”.As,de unde instructiuni si am mers mai sus.Am auzit o voce;,,Vasalie,biblia,la inceput…”Da,la inceput a fost cuvintul,asta era!Am creeat pe loc un eveniment,credibilitate 100%,perversitate maxima.L-am numit,corect,,,tupeu jegos”.Fiind creeat pe loc si numele cunoscut doar de mine,real,fapta ar fi fost cu adevarat incalificabila,neexistind termen de comparatie!,,Nevasta,daca nu luam de cel putin 1500 de lei ,astia nu ne duc marfa acasa…hurdubaia nu incape in Loganici!”In acest pret era inclus,desigur,si pretul drujbei.Am luat dulapiorul,drujba,am achitat pretul,am pus drujba in portbagaj si dulapiorul in Logan,am dechis usa si am poftit-o in masina,apoi am demarat spre casa.A fost cea mai linistita cursa,puteam sa iau toate gropile din sosea ,sa adun toate cuiele de pe margine;m-a privit tot timpul cu un zimbet ciudat fara sa piuie.O saptamina nu a piuit,apoi ,gata!Doar ele se pricep si la sudura si la electricitate si la zidarie…se pare ca mai putin la dulapioare.Dulapiorul era montat cu titlu de prezentare,cel vindut era ambalat ,demontat, intr-un colet foarte mic:)).Multe dintre rezultatele prezentate sunt doar un atentat la punga cetateanului,de oriunde ar fi el.:))

  3. Domnița Rațiu // 18 mai 2017 at 15:36 // Răspunde

    Vechi legende românești spun la fel. Voi detalia dacă trebuie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii