Noutăți

Cei de la Google au calculat locul în care se află “Buricul Pământului” sau centrul geografic al Terrei

Çorum, un oraș mic situat în centrul Turciei, cunoscut pentru turiști datorită renumitului năut prăjit de către localnici, este buricul pământului, conform unor măsurători realizate de către cei de la Google Maps. Potrivit specialiștilor, centrul geografic al pământului este la 40 ° 52’N și 34 ° 34’E, coordonate ce indică o zonă rurală, periferică, ce aparține de Çorum.

centrul pamantului

Nu este pentru prima dată când orașul este menționat ca fiind „Centrul Pământului”. Tot în urma unor calcule realizate încă din 2003, astronomul și istoricul german Holger Isenberg menționează așezarea ca fiind centrul geografic al Terrei, însă de abia acum, după reconfirmarea calculelor, autoritățile locale par a-și lua titlul în serios.

Potrivit cotidianului turc Daily Sabah, primarul orașului, Muzaffer Külcü, a organizat o conferință de presă în piața publică pentru a le împărtăși locuitorilor descoperirea: “Avem resurse culturale inestimabile, orașul nostru este situat într-o zonă pe care hitiții o controlau acum mai bine de 2.000 de ani. Însă nu am reușit să promovăm suficient Çorum. Lumea ne știe după năutul prăjit. Această nouă descoperire ne va face cu siguranță mult mai vizibili, lucru ce ne va ajuta să ne dezvoltăm orașul din încasările venite din turism”.

corum

Serviciul Google Maps, este dezvoltat de către compania americană Alphabet, deținătoarea motorului de căutare Google. Acest serviciu este specializat în cartografierea online a globului pământesc și permite vizualizarea de hărți, fotografii făcute din satelit cu suprafața Pământului și chiar returnarea de obiecte pierdute.

Google Maps a fost lansat pe 8 februarie 2005, după 6 luni de testare beta, și are în continuare un statut activ. Serviciul este gratuit.

sursa: dailysabah.com/

sursa: hurriyetdailynews.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cei de la Google au calculat locul în care se află “Buricul Pământului” sau centrul geografic al Terrei

  1. Pe ce se bazează aceasta decizie?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii