Noutăți

Avram Iancu, bibliotecarul cu nume de revoluţionar, are șansa să devină înotătorul anului în lume

ObservatorTv: După ce înotat de-a lungul Dunării, Avram Iancu are şansa să devină înotătorul anului pe plan mondial. Este pentru prima dată când un român este nominalizat pentru acest titlu, iar Avram Iancu speră că ai lui îl vor susţine. “Am dat de milioane de ori din mâini pe Dunăre, acum e rândul vostru să mă votaţi”, spune ambiţiosul înotător din Petroşani.

A parcurs 2.860 de kilometri. Fără costum de protecţie, dar cu multă voinţă. Inspirat de romanul Pilotul de pe Dunăre, al lui Jules Verne, Avram Iancu şi-a propus să ajungă înot din Munţii Pădurea Neagră, până la Sulina.

Au fost 89 de zile în care a înfruntat vânt, ploi, valuri, hipotermie şi dorinţa de a lăsa totul baltă. A fost singur în apă chiar şi câte 10 ore pe zi. Gândul i-a zburat mereu la cele trei fiice de acasă. Şi nu i-a venit să creadă când şi-a întâlnit soţia pe mal.

Avram Iancu şi-a încheiat aventura în septembrie, dar acum a intrat în cursa pentru titlul de Înotătorul anului în ape libere pe plan mondial. Şi are nevoie de cât mai multe voturi.

”Am dat de milioane de ori din maini pentru a putea realiza această premiera mondială”, spune românul. Câştigătorul va fi anunţat la începutul anului viitor.

Digi24:  Înotătorul român se află în competiţie alături de alţi 12 sportivi din întreaga lume, decizia finală urmând a fi comunicată la începutul anului viitor, pe baza voturilor primite.

Avram Iancu, reprezentantul României, poate fi votat AICI


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii