Cunoaste lumea

Noutăți

Dor Geta Popescu, cea mai tânără alpinistă din lume care ajunge pe vârful Aconcagua (6.960 m)

  •  
  •  
  •  

Tânăra alpinistă din Râșnov uimește din nou prin performanța sa, la doar 12 ani! În mai puțin de două luni a reușit să revină în țară cu două recorduri mondiale: în data de 8 decembrie 2015 a escaladat cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 de metri, la granița dintre Argentina si Chile) și în data de 6 februarie a reușit să escaldeze Aconcagua (Argentina), cel mai înalt vârf din afara Asiei, cel mai înalt vârf din emisfera sudică și cel mai înalt vârf din America de Sud, având o altitudine de 6.960 metri.

Aconcagua_SouthSummit2007Aconcagua (Argentina)

„Un munte excelent, o ascensiune perfectă: ritm, efort, reușită! În ziua de vârf, cum mă așteptam, un parcurs lung, cu vânt, temperatură scăzută și o parte solicitantă pe final. M-am mișcat bine și deși eram, evident, cea mai tânără din grup, ritmul pe care mi l-am impus a fost mai bun decât al multor parteneri de ascensiune. Am ajuns pe vârf, record mondial de vârstă! Sub mine o mare de vârfuri, munți până la orizont! Îmi trece prin cap că recordul pe ruta Ghețarului Polonez este încă, din 2009, al lui Coco! Singurul lucru pe care pot să-l gândesc este, simplu și firesc: Ce frumoasă-i viața!”, a declarat presei, Dor Geta Popescu.

record-dor-geta-popescu-800x800

Dor-Geta-Popescu-3foto: ciudadanodiario.com.ar

Dor Geta Popescu, sora mai mică a consacratei alpiniste Crina Coco Popescu, deține cinci recorduri mondiale de vârstă în alpinismul de altitudine (Ararat, Damavand, Sabalan, Ojos del Salado, Aconcagua). Se antrenează în cadrul secției de performanță a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov, antrenamente coordonate de Federația Romană de Alpinism și Escaladă și își propune ca în 2016 să ajungă pe cele mai înalte vârfuri și pe cei mai înalți vulcani din America de Nord, Australia și Oceania. Aceste expediții vizează trei noi recorduri mondiale de vârstă în alpinismul de altitudine.

dor-geta-popescu-facebook

gethumb.details.phpCrina “Coco“ Popescu şi Dor Geta Popescu

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: ciudadanodiario.com.ar, newsbv.ro, radiocraiova.ro, europafm.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii