Cunoaste lumea

Noutăți

Un preot din Iași a dus în tabără pe litoral 180 de copii care nu văzuseră niciodată marea

  •  
  •  
  •  

Republica.ro: Din imaginea de pe contul său de Facebook, părintele Dan Damaschin zâmbește sincer alături de Denisa. Fetița este doar unul dintre sutele de copii aflați în grija părintelui.  Pe rețeaua de socializare postările sale strâng atâtea like-uri că ar face să pălească de invidie mulți politicieni și mulți prelați cu funcții. Numai că părintele Damaschin nu vânează like-uri și faimă. Au venit la pachet, fără să le dorească. Părintele Dan Damaschin are în minte, permanent, o nouă cauză. O pildă pe buze. Un zâmbet pentru fiecare om întâlnit. Și când îți strânge mâna îți spune simplu: „Mulțumesc! Doamne Ajută”.

„Internetul este un mod de comunicare și e păcat să nu fie folosit. Lumea care mă înconjoară e tânără. Trebuie să zâmbim și să ne ajutăm. Și mama care are copilașul mort de foame și cel care nu are acces la predică”. Lumea pare simplă prin ochii părintelui Dan Damaschin. Puteți intra pe pagina de Facebook, puteți dona, vă puteți implica. Sloganul său – Un proiect încheiat, de mâine începem alte două.

Casa Vieții. Părintele Dan Damaschin a oferit o șansă mamelor care cerșesc pe străzi și tinerelor care rămân însărcinate și sunt alungate de acasă. A primit teren de la o parohie pe strada Cicoarei. Cu voluntari, cu banii lui a construit o clădire, cu garsoniere și sală de masă. Șapte mame vor avea adăpost temporar și vor fi ajutate să-și clădească o viață frumoasă.

Vacanța. Copii care au văzut pentru prima dată marea. Tabăra de vară organizată de preotul Dan Damaschin a devenit deja o tradiție la Iași. Prin intermediul Asociației „Glasul Vieții “, în fiecare an copiii săraci merg în vacanță pentru o săptămână. Toți vor să vadă marea. Anul acesta au fost 180. De unde bani? Din donații, sponsorizări. (Citește mai mult: Republica.ro)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii