Cunoaste lumea

Noutăți

Clipește și l-ai ratat! Internetul, căci despre el este vorba. Ce se întâmplă într-o singură secundă pe rețeaua globală la care au acces peste 3,4 miliarde de oameni?

  •  
  •  
  •  

Clipește și l-ai ratat. Despre internet vorbim, unde, în fiecare secundă sunt efectuate peste 2.000 de apeluri prin Skype sau sunt publicate mai mult de 700 de fotografii pe Instagram. Există în lume peste 3.4 miliarde de utilizatori online, adica 46.1% din populatia globului. Posibilitatea de a sta conectați la internet a crescut foarte mult odată cu boom-ul telefoanelor mobile inteligente, pe care majoritatea dintre noi le au în buzunar. Iată cele mai interesante lucruri care se întâmplă în doar o secundă pe internet, potrivit statisticilor publicate de cei de la sciencealert.com: Un trafic de aproape 35.950 GB, echivalent cu aproximativ 5.800 de copii HD cu sezoanele din Game of Throne. 54,907 de cautari pe Google, 7.252 de tweet-uri, 125.406 de clipuri vizionate pe YouTube și 2.501.018 mailuri trimise.

De asemenea în mediul online există peste 1 miliard de site-uri active și peste 1.7 miliarde de utilizatori pe Facebook. Netflix a publicat faptul că userii lor vizionează 125 milioane de ore de filme și emisiuni în fiecare zi, iar în fiecare secundă, sunt vizionate în total 1.447 ore de conținut Netflix la nivel global. În 1999, Google a indexat 50 de milioane de pagini de internet într-o lună de zile, asta în timp ce astăzi indexează același volum de pagini html în mai puțin de un minut.

Numărătoarea site-urlor web de pe internet a început în anul 1991, prin înființarea de către CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară) a primului site web care avea adresa nxoc01.cern.ch, iar mai apoi info.cern.ch. Pe 12 decembrie 1991, Paul Kunz de la Stanford Linear Accelerator Center (SLAC) a pus în funcțiune primul server web din America. Odată cu dezvoltarea industriei Internetului au apărut și activități conexe care oferă o informare alternativă pe toate domeniile vieții sau chiar posibilitatea de a avea acces instantaneu, online, la orice informație.

Mai mult decât atât, ca aplicație a Internetului a apărut întreaga branșă numită e-commerce – comerțul electronic, prin care furnizorii de mărfuri și servicii dispun suplimentar de o piață de desfacere enormă: Internetul. Practic Internetul a oferit acces la o piață globală multor întreprinderi mici și mijlocii, care fără aportul acestuia nu ar fi avut niciodată posibilitatea de a se adresa unor clienți la scară mondială. Astfel Internetul a devenit și un important mediu de afaceri.

sursa: https://www.sciencealert.com/here-s-everything-that-happens-on-the-internet-in-a-single-second
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii