Cunoaste lumea

Noutăți

Oameni cu superputeri: oase incasabile, memorie totală, stomac de crocodil…

  •  
  •  
  •  

Există printre noi persoane care s-au născut cu capacități incredibile, atipice pentru limitele corpului uman și care reprezintă uimitoare recorduri.

Olivia Farnsworth nu simte niciodată durerea. Această putere a ajutat-o odată să supraviețuiască după ce a fost lovită de o mașină în piept și a târât-o câțiva metri.

Singurul motiv pentru care a supraviețuit a fost din cauză că absența simțului durerii a făcut-o să nu fie șocată. Pe de altă parte, Olivia a reușit odată să își muște buza îngrozitor, fără să-și dea seama.

Femeia cu o memorie perfectă, pe numele său Jill Price, a fost întrebată de orice i s-a întâmplat în viață și poate să își reamintească perfect data, ora și fiecare detaliu minuscul pe care l-a trăit.

Mintea sa este ca un magnetofon fără sfârșit, care poate reda orice moment din trecutul personal. Acest lucru poate suna extraordinar, dar Price numește asta ca fiind ceva „incontrolabil și complet epuizant”.

În 1994, un bărbat cunoscut sub numele de John a avut un accident grav. În mod miraculos, a scăpat nevătămat. El nu a avut nicio fractură de spate și nici măcar un os rupt.

Când doctorii au examinat situația, ei au descoperit că niciun membru al familiei acestuia nu a avut vreun os rupt vreodată în viață. Alți oameni care îi împărtășesc condiția, însă, au spus că aceasta face viața foarte grea dincolo de o anumită vârstă.

Oasele lor dense le creează ceea ce au descris ca fiind „niște dureri puternice”.

Există o artistă care poate vedea 100 de milioane de culori. În condițiile în care cei mai mulți oameni au numai trei tipuri de conuri în ochii lor, care le permit să perceapă un spectru de șapte milioane de culori, celelalte nuanțe din Univers sunt percepute doar de anumite animale și… de o femeie, Concetta Antico, prima artistă din lume cu o astfel de abilitate.

Aceasta are în câmpul vizual patru tipuri de conuri perfect funcționale, care îi permit să vadă un spectru imens, de 100 de milioane de culori. Din nefericire, femeia nu poate descrie ceea ce percepe, dar realizează lucrări în încercarea de a se exprima prin artă.

Garry Turner s-a născut cu sindromul Ehlers-Danlos, care îi oferă o piele incredibil de slabă, ce poate fi întinsă ca o bandă elastică. Dar condiția sa este o perpetuă suferință.

Garry are dureri în fiecare clipă a vieții sale, fiind nevoit să poarte plasturi cu morfină doar ca să poată să își ducă zilele. Singurul job pe care și l-a putut permite a fost acela de… circar, notează listverse.com.

Michel Lotito a devenit celebru în toată lumea prin capacitatea de a mânca… orice. Mai precis, de la biciclete, televizoare sau carduri de cumpărături a trecut la… avioane. I-au trebuit doi ani pentru a îngurgita un aeroplan Cesna 150, în 1980. (Roxana Istudor)

 

 

 

 

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii