Cunoaste lumea

Noutăți

Muzeul Național al Iranului Antic

  •  
  •  
  •  

Clădirea din cărămidă a Muzeului Iranului Antic a fost proiectată de arhitecții francezi André Godard și Maxime Siroux la începutul secolului al XX-lea și a fost influențată de bolțile sasanide, în special de Taq Kasra de la Ctesiphon.

Construcția sa, cu o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați a început în 1935 și a fost finalizată în doi ani de către Abbas Ali Memar și Morad Tabrizi. Apoi a fost inaugurat oficial în 1937.

Muzeul Epocii Islamice a fost construit ulterior cu travertin alb pe terenul înierbat al Muzeului Iranului Antic.

Firouz Bagherzadeh, directorul Centrului Iranian de Cercetări Arheologice, organizează o serie de simpozioane despre arheologia iraniană în această clădire.

A trecut prin câteva schimbări interioare pripite și încă era în curs de remodelare când Revoluția din 1979 a măturat țara.

În timp ce Muzeul Iranului Antic a avut întotdeauna un mandat clar de a prezenta relicve arheologice, precum și unele textile medievale rare și piese de covoare, complexul mai nou a început să prezinte și ceramica rafinată Amlash din regiunile preistorice ale Mării Caspice din Iran. Aceasta a urmat niște lucrări moderne, eviscerarea și remodelarea repetată a interiorului.

Muzeul Iranului Antic este format din două etaje.

Sălile sale conțin artefacte și fosile din paleoliticul inferior, mediu și superior, precum și din neolitic, calcolitic, epocă timpurie și târzie a bronzului și epocile fierului I-III, prin epocile mediană, ahemenidă, seleucid, partică și sasaniană.

Complexul nou este format din trei etaje. Conține diverse piese de ceramică, textile, texte, lucrări de artă, astrolaburi și caligrafie din chirpici, din epoca post-clasică a Iranului.

Foto domeniu public:

O ceașcă de aur din Epoca Fierului de la Marlik, păstrată la Muzeul Iranului Antic.

O statuie de animal din Epoca Fierului de la Marlik, păstrată la Muzeul Iranului Antic.

Galeria Seljuq a Muzeului Epocii Islamice.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii