Cunoaste lumea

Noutăți

Inedit: în mijlocul unui teren de fotbal a fost lăsat să crească un… arbore falnic. Care este povestea sa?

  •  
  •  
  •  

Pentru elevii ce studiază la liceul Yucai din Beijing, meciurile de fotbal sunt cu totul diferite de oricare altele, din cauza unicității terenului de joc pe care sunt nevoiți să se antreneze. Terenul este foarte bine întreținut, dar ceea ce te uimește, încă de la prima vedere, este arborele bătrân aflat chiar în mijlocul său. Terenuri de fotbal ciudate s-au mai văzut, dar niciunul nu deține un copac semeț în mijlocul suprafeței de joc.

Construirea unui teren de fotbal în jurul unui copac nu pare, în niciun caz, o idee prea inspirată, dar personalul liceului n-a avut prea multe opțiuni la dispoziție, când a procedat astfel. Liceul Yucai din Beijing este înconjurat de diferite clădiri de valoare istorică excepțională, ce nu puteau fi demolate, astfel că singurul spațiu disponibil pentru un teren de fotbal a fost cel în mijlocul căruia creștea, de multă vreme, un ulm.

e

Înainte de începerea lucrului pe șantier, școala a cerut permisiunea de a reloca arborele într-o altă zonă, însă au fost anunțați că acesta este considerat parte a patrimoniului național, că se află pe acel loc de foarte multă vreme și că trebuie găsită o altă soluție, transplantarea sa fiind exclusă, dat fiind că exista riscul ca arborele să se usuce. Cum un alt loc utilizabil ca teren de sport nu mai exista în zonă, s-a recurs la soluția construirii terenului de fotbal în jurul copacului.

Trebuie precizat că Liceul Yucai se află astăzi acolo unde, cândva, în timpul dinastiilor Ming și Qing, se întindeau legendarele grădini ale Beijingului. Există opinii conform cărora ulmul din curtea Liceului Yucai ar fi cel mai vechi copac de acest fel din metropola chineză. Alții susțin că arborele ar avea doar puțin peste un secol. Cert este că varianta tăierii sale a fost exclusă!

Vrând nevrând, tinerii componenți ai echipelor de fotbal care participă la antrenamentele de pe terenul Liceului Yucai trebuie să îl accepte, ca „participant la joc”, și pe bătrânul arbore. Nu de puține ori mingiile se opresc în coroana sa! Din fericire, terenul este folosit doar pentru antrenamente. Din motive mai mult decât evidente, neobișnuitul teren de fotbal al Liceului Yucai nu este utilizat niciodată pentru competițiile interșcolare.

b

De lungul anilor, imaginile ce înfățișează terenul de fotbal al Liceului Yucai, în al cărui centru se află faimosul arbore, au atras tot felul de comentarii ironice. Însă unitatea de învățământ nu este deloc deranjată de către glumele ce se fac pe seama terenului său de fotbal. Vechiul ulm este considerat un important simbol al liceului!

d

c

a

Sursa: www.odditycentral.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii