Activitățile artistice pot îmbunătăți autocontrolul și pot reduce comportamentul antisocial în rândul adolescenților

Adolescenții care participă la activități artistice și culturale, cum ar fi dansul, teatrul, lectura și mersul la concerte, sunt mai puțin probabil să se implice în comportament antisocial și criminalizat până la doi ani mai târziu, potrivit unui nou studiu al UCL (University College London) și cercetărilor de la Universitatea din Florida, SUA.
Pentru studiul revizuit de colegi, publicat în Jurnalul Tineretului și Adolescenței (JOYO), cercetătorii au analizat datele a peste 25.000 de adolescenți din Statele Unite care au completat chestionare de-a lungul mai multor ani.
Ei au măsurat implicarea generală a adolescenților în activitățile artistice pe baza unei game largi de factori, de la implicarea în cluburi școlare, orchestre, coruri și cursuri de artă în afara școlii, până la a vizita muzee sau a merge la la concerte sa au citi singuri.
Ei au descoperit: cu cât adolescenții sunt implicați mai mult în aceste activități, cu atât sunt mai puțin probabil ca aceștia să raporteze că sunt implicați în comportament antisocial – de la purtarea necorespunzătoare la școală, până la lupte, până la comportamentul criminalizat, cum ar fi furtul și vânzarea de droguri – atât la momentul primului sondaj, cât și când au fost întrebați din nou despre comportamentul antisocial unu și doi ani mai târziu.
Deși cercetătorii au descoperit că implicarea în arte a fost legată de mai puține percepții pozitive asupra comportamentului antisocial și de rezultate mai bune de autocontrol, ei nu au putut concluziona că acești factori au fost responsabili pentru asocierea dintre implicarea în arte și comportamentul antisocial, deoarece studiul a fost observațional.
Cu toate acestea, luând în considerare mecanismele prin care artele ar putea reduce comportamentul antisocial, cercetătorii au citat studii anterioare care arată îmbunătățiri ale angajamentului artistic, inclusiv empatie crescută, comportament mai prosocial, plictiseală redusă și stime de sine îmbunătățite, precum și o mai bună reglare a emoțiilor.
Cercetarea a fost finanțată parțial de National Endowment for the Arts, Bloomberg Philanthropies, Pabst Steinmetz Foundation și Arts Council England
Material furnizat de University College London
Foto parteneri burst shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu