Noutăți

„Zidul Lacrimilor” de pe insulele Galápagos, locul făcut celebru de Charles Darwin

  •  
  •  
  •  

Insulele Galápagos au fost făcute celebre de către Charles Darwin, a cărui observație stăruitoare pe insulă, în timpul călătoriei Beagle, a dus în cele din urmă la dezvoltarea teoriei sale de selecție și evoluție naturală. Astăzi, insulele și apele înconjurătoare sunt un parc național protejat și un sit aflat în Patrimoniului Mondial UNESCO. Dar insulele au și o istorie întunecată.

În 1832, Insulele Galapagos au fost anexate de colonelul Ignacio Henandez, iar arhipelagul a devenit parte a Republicii Ecuador. După acest decret de anexare, pe insule au fost înființate mai multe închisori. Prizonierii de pe continent au fost transferați aici și forțați să lucreze în agricultură. Condițiile de viață îngrozitoare ale condamnaților au dus la un număr mare de revolte de-a lungul timpului, însă acestea nu au avut prea mult succes. Pentru a înăbuși revoltele și a-i pedepsi pe răzvrătiți, în anul 1946, 300 de prizonieri au fost forțați să construiască un zid de piatră ca formă de pedeapsă.

Zidul nu are o întrebuințare anume, însă a luat viața multor prizonieri care munceau la construirea sa. În cele din urmă, în 1958, prizonierii s-au revoltat, gardienii au fost omorâți iar guvernul a decis închiderea închisorii de aici. O rămășiță a zidului care se întindea pe kilometri întregi poate fi văzută astăzi în apropiere de orașul Puerto Villamil.

wall-of-tears-isabela-5[2] wall-of-tears-isabela-2[2] wall-of-tears-isabela-4[6] wall-of-tears-isabela-3[6]

sursa: .amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii