Noutăți

Vopseaua solară oferă energie nesfârșită prin absorbția vaporilor de apă. Când va apărea pe piață acest produs?

Couple painting wall

Cercetătorii au dezvoltat o vopsea solară care poate absorbi vaporii de apă din mediul înconjurător pentru a genera hidrogen – cea mai curată sursă de energie. Vopseaua conține un compus nou dezvoltat care acţionează precum gelul de siliciu, un produs utilizat pentru a absorbi umiditatea. Dar, contrar gelului de siliciu, acest nou material, sulfura de molibden sintetică, acţionează şi ca un semi-conductor, catalizând descompunerea moleculelor de apă în hidrogen şi oxigen.

“Am constatat că amestecarea compusului cu particule de oxid de titan conduc la o vopsea care produce energie pe bază de hidrogen, prin absorbția de lumină și aer umed.Oxidul de titan este pigmentul alb care este deja utilizat în mod obișnuit în vopselele de perete, ceea ce înseamnă că adăugarea simplă a noului material poate transforma un zid de cărămidă într-un adevărat panou de recoltare a energiei și producere de combustibil”, a declarat cercetătorul principal, dr. Torben Daeneke, de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia, citat de cei de la ScienceDaily.com.

Până când noul produs va fi disponibil pe piață vor mai trece cel puțin cinci ani, însă dezvoltatorii săi sunt încrezători că acesta va fi un succes total, fiind extrem de eficient. Spre deosebire de panourile solare, compatibile doar cu suprafeţele plane, vopseaua solară ar putea fi aplicată pe orice suprafaţă, că e vorba despre pereţi, maşină, lampadar. Plus că, fiind albă, este uşor de adaptat oricărui decor.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170614091833.htm

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii