Noutăți

Vin depozitat pe fundul mării. Experimentul realizat de mai multi vinificatori francezi

În urmă cu doi ani, mai mulți producători de vin din Franța au plasat 120 de sticle de vin roșu și alb pe fundul Mării Mediteraneene, ca parte a unui experiment inedit. Vinificatori au dorit să observe care este procesul de îmbătrânire a vinului… marin, și dacă acest mediu este unul mai bun pentru păstrarea băuturii decât tradiționalele pivnițe și crame.

Băutura este depozitată la 40 de metri adâncime încă din 2015 şi va fi păstrată în aceste condiţii până anul viitor. După ce a fost degustat recent de cel mai bun somelier din Franţa, membrii asociaţiei „Les vins de Bandol” au aflat că vinul este de cea mai bună calitate, iar acest lucru este determinat nu doar de calitatea viței de vie ci și de faptul că în mediul în care este ținut temperatura este una constantă iar lipsa oxigenului ca în mediul terestru, dar și a luminii solare, permit o mai bună conservare a băuturii.

underwater-wine-aging2

“Toate tipurile de vin pot fi scufundate, iar efectele sunt extrem de pozitive pe termen lung. În urmă cu 20 de ani, o parte din vinul alb de la Noirmoutier, o insulă în largul coastei atlantice a Franței, a fost păstrat într-un câmp de stridii timp de doar câteva luni și a dezvoltat o complexitate excepțională a aromelor“, a declarat Philippe Faur-Brac, expert în vinuri și câștigător în 1992 a titlului de cel mai bun somelier din lume.

underwater-wine-aging-750x422

Potrivit lui Philippe Faur-Brac, mulți vinificatori vorbesc despre beneficiile păstrării subacvatice a vinului, iar acum chiar și producătorii de băuturi spirtoase doresc să încerce să-și păstreze producțiile de rom și coniacuri în acest mediu. Cu toate acestea, șansele de a vă pune mâna pe o sticlă de vin îmbătrânită pe fundul Mării Mediterane sau în Oceanul Atlantic sunt foarte slabe, deoarece aceste produse nu sunt încă de vânzare.

sursa: http://www.odditycentral.com/news/aging-wine-on-the-bottom-of-the-sea-could-become-a-thing-in-france.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii