Noutăți

VIDEO: 100 de ani de modă … în 2 minute

În doar 2 minute, acest video prezintă tendințele modei din 1915 până în prezent.

Chiar dacă interesul oamenilor pentru modă a fost şi este prezent de mii de ani, industria aceasta a început să capete contur mai târziu, prin jurul anilor 1850, notează wikipedia.

Isaac Singer este cel care a inventat mașina de cusut cu împunsătură continuă. La vremea aceea un croitor numit Charles Frederick Worth a ajuns la un grad înalt de popularitate.

Hainele au fost cusute de mână înainte de 1850, chiar de către cei care le purtau. Cailtatea produsului depindea de talentul celui care o realiza.

Climatul în care locuia, tendința din țară și standardele comunității locale, erau reperele unei gospodine obișnuite, în materie de modă, astfel încât toată comunitatea, dintr-o anumită regiune, se îmbrăca la fel, cu foarte mici diferențe.

Louis_XIV_of_France“Vinovatul” datorită căruia apar astăzi tendinţe noi în fiecare sezon este Ludovic al XIV-lea, care avea un simţ aparte şi un ochi educat pentru estetică, astfel că acesta a schimbat croiala hainelor masculine de 63 de ori în timpul domniei sale de 72 de ani.

Denumirea de “Poliție a modei” implică o persoană care critică modul în care se îmbracă ceilalți. În trecut, poliţia modei patrula străzile, amendând, sau arestând pe cei ce încălcau codul vestimentar. După perioada lui Napoleon,  exclusivitatea de a purta îmbrăcăminte după ultima modă franceză, a supraviețuit, industria “haute-couture” aducând cu ea posibilitatea de a cumpăra rochii noi în fiecare sezon, devenind amprenta înaltei societăți. (wikipedia)

Evoluția fenomenului în secolul nostru a luat proporții de mare complexitate. Au fost exprimate păreri care au cerut ca moda să fie ridicată la rang de știință.

fashion-sketches-colfoto: amsterdamfashionacademy.com

surse: wikipedia, amsterdamfashionacademy.com, youtube


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii