Noutăți

Veste proastă de la NASA pe final de an: agenția amână o misiune de explorare a planetei Marte programată pentru 2016

  •  
  •  
  •  

Sfârșitul de an vine cu o veste proastă de la NASA. Agenția a suspendat pe termen nelimitat Misiunea Insight care trebuia să exploreze planeta Marte începând cu anul viitor. Noul rover gata să colinde planeta roșie ar fi avut ca misiune detectarea mișcărilor telurice din interiorul planetei și înregistrarea activităților seismice, dacă acestea există cu adevărat pe Marte.

Problema care a făcut ca explorarea să fie suspendată este cauzată, potrivit informațiilor date publicității de NASA, de instrumentul seismografic care trebuia să fie montat pe rover, instrument ce se pare că ar avea o defecțiune majoră. Deși inginerii dau asigurări că problema va fi soluționată, lansarea misiunii nu mai poate avea loc în martie 2016. Data nu a fost aleasă la întâmplare – în martie anul viitor va avea loc o aliniere a Pământului și a planetei Marte, lucru ce înseamnă că distanța dintre cele două era mai mică decât de obicei.

Potrivit declarațiilor oficialilor americani din cadrul agenției spațiale, vom ma fi nevoiți să așteptăm cel puțin 26 de luni pentru o nouă încercare de lansare a misiunii, când din nou cele două planete se vor alinia.

Suntem foarte dezamăgiți acum. Suntem devastați. Toată lumea era nerăbdătoare să primească informații despre posibile activități seismice ce se petrec pe Marte. Acum însă mai avem de așteptat, a declarat Lisa Pratt, biogeochemist la Universitatea Indiana din Bloomington și președinte al comitetului consultativ pentru planeta Marte din cadrul NASA.

Traducerea și adpatarea: Radu Ungureanu

sursa: news.sciencemag.org

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Veste proastă de la NASA pe final de an: agenția amână o misiune de explorare a planetei Marte programată pentru 2016

  1. sauca cornel-gheorghe // 25 iunie 2020 at 8:50 // Răspunde

    2016 sau 2026?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii