Noutăți

Medicamentele și vaccinurile pot fi transmise direct în organism prin unde sonore. Realizarea unei echipe de cercetători australieni. Cum funcționează metoda?

  •  
  •  
  •  

Cercetătorii australieni au dezvoltat o nouă formă de undă sonoră hibridizată, prima în ultimii 50 de ani, care poate fi folosită pentru a modifica celulele stem în moduri non-distructive. Noile unde sonore hibride se numesc “valuri voluminoase reflectate la suprafață” și combină două tipuri de unde: valuri vrac și valuri de suprafață. Prin amestecarea acestor două tipuri, se produce un val puternic de înaltă frecvență, însă cu amplitudini scăzute. Altfel spus, medicamentele și vaccinurile ar putea fi livrate direct în organism fără ca oamenii să mai meargă la medic. În cadrul testelor pe care oamenii de știință le-au efectuat deja, au reușit să răspândească în organism un vaccin sub forma unor vapori inhalați de plămâni.

“Este ca și cum ai țipa la lichid, iar acesta vibrează și se sparge în vapori. Am folosit unde sonore pentru a reduce timpul asimilării vaccinurilor de la 30 minute la 30 secunde. Munca noastră deschide noi oportunități pentru tratarea mult mai eficientă a diferitelor boli de plămâni prin intermediul celulelor stem, permițându-ne să trimitem celule direct în plămân”, a declarat Amgad Rezk, de la RMIT University.

Puterea combinată a undelor de suprafață și vrac înseamnă că medicamentele pot fi administrate cu o viteză de până la 5 ml pe minut, în loc de aproximativ 0,2 ml pe minut. Pentru ca noua metodă de trimitere a medicamentatiei să poată fi realizat, s-a creat și un dispozitiv numit HYDRA. Device-ul transformă electricitatea care trece printr-un cip piezoelectric în unde sonore, care apoi sunt folosite pentru a sparge lichidul în vaporii inhalati de pacienți.

sursa: http://www.sciencealert.com/a-newly-discovered-type-of-sound-wave-could-lead-to-needle-free-vaccines

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Medicamentele și vaccinurile pot fi transmise direct în organism prin unde sonore. Realizarea unei echipe de cercetători australieni. Cum funcționează metoda?

  1. Stiinta avanseaza…de la tigara electronica la narghileaua piezoelectrica.Nu conteaza ce pui in ea!Nu curge,nu se arde fitilul si pot trage mai multi odata;deaia ai zice ,,Hydra”,mai multe mustiucuri.

  2. exact la fel pot raspandii si alte chestii in aer, aici ne arata doar partea buna a problemei, dar partea care a finantat-o nu o stie nimeni in ce scopuri este.Tudo

  3. Au trecut peste 15 ani de cand citeam intr-un ziar ca se pot transmite bolile (virusurile) prin intermediul luminii de la monitor.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii