Noutăți

Unde se află cel mai lung gard din lume?

Cea mai lungă structură de acest fel construită de om, are ca scop principal protejarea turmelor de oi de atacul prădătorilor. Denumit în limbaj local Dingo Fence sau Dog Fence, este un uriaș gard de sârmă și plasă construit în Australia între anii 1880-1885 și care este funcțional și în zilele noastre.

Gardul a fost construit pentru a ține departe haitele de câini dingo de terenurile și pășunile fertile din sud-estul Australiei. Este una dintre cele mai mari structuri metalice construite de om, și totodată cel mai lung gard din lume. Este situat de fapt în statul australian Queensland. Gardul are lungimea de 5614 kilometri și se întinde din localitatea Jimbour până în Nundroo. Gardul a avut un succes parțial, nu total, căci a limitat mult atacurile haitelor de dingo asupra turmelor de oi, dar deoarece are o lungime atât de mare și nu poate fi monitorizat eficient în întregime, inteligenții câini dingo au reușit să sape pe sub el pentru a ajunge pe partea cealaltă.

Gardul are o înălțime medie de 1,80 metri, fiind totuși îngropat în sol până la adâncimea de 30 centimetri. Cel mai mare pericol din prezent la adresa gardului nu este reprezentat de câinii dingo, ci de turmele de cămile sălbăticite care rup și îndoaie porțiuni din el în dorința lor de a căuta apa și plantele de pe partea unde sunt pășunile pentru ovine.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii