Noutăți

Unde s-au ascuns fiii Soarelui? Dispariția mumiilor regilor incași…

Când mureau, conducătorii incași erau mumificați și considerați zei pe Pământ. După căderea în fața conchistadorilor, au suferit numeroase vicisitudini, până când au dispărut din istorie. Astăzi, soarta mumiilor regale incașe este o enigmă.

Atunci când deceda un suveran incaș (considerat de supuși „fiu al Soarelui” și, prin urmare, divin), corpul său trebuia mumificat cu atenție și păstrat pentru eternitate.

Cunoaștem respectul acordat acestor mumii regale datorită mai multor cronicari care, după cucerirea spaniolă, au lăsat descrieri detaliate ale ritualurilor la care au asistat.

Sunt singurele informații pe care le avem, deoarece, din păcate, mumiile regilor Inca decedați nu au fost niciodată descoperite.

Nu se știe precis ce tehnici s-au folosit la mumificarea conducătorilor, cu toate că s-au păstrat unele referiri, cum ar fi cea a iezuitului Blas Valera: „Când regele murea, îi îndepărtau intestinele și îi îmbălsămau corpul cu balsamul adus de la Tolu.”

Cercetătorii cred că mumiile erau realizate cu balsam de Tolu (rășină botezată astfel după regiunea peruană de proveniență), mentol, sare, tanin, diverși alcaloizi și saponine…

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii