Cunoaste lumea

Noutăți

Dumitru Constantin Dulcan: Șapte idei esențiale pentru o viață fericită și o înțelegere superioară a lumii

 •  
 •  
 •  

Prof. Dumitru Constantin Dulcan este un om de știință român, care a facut o munca de pionierat, demonstrând încă din anul 1981, când a fost lansată cartea „Inteligența materiei”, că ceea ce gândim creează universul în care existăm! Eliberați de gândurile negative, oamenii pot atinge esența divină, este de părere profesorul Dulcan.

Internetul românesc abunda de multe articole și interviuri cu Prof. Dumitru Constantin Dulcan din care extragem cateva idei esențiale care ne vor ajuta să înțelegem mai bine cercetările și ideile care la început au bulversat lumea științifică, pentru că astăzi, astfel de cercetări cu privire la lumea vie, să constituie teme principale de studiu.

 1. Există o inteligență la toate nivelurile de manifestare a materiei, începând de la particulele subatomice din vidul cuantic până la fiziologia creierului uman. Ceea ce numim instincte la lumea fără limbaj articulat nu sunt decât tezaurizări de inteligență, sau programe inteligente. Sunt garanții pe care specia și le ia pentru a-și îndeplini propria sa finalitate – autoconservarea și reproducerea. Prof. Dumitru Constantin Dulcan

UNIVERSUL SE SPRIJINĂ PE LEGI MORALE

 1. Astăzi, bazându-mă pe o cunoaștere știintifică, pot afirma cu certitudine ca lucrurile nu au pornit dintr-o întâmplare și viața nu e accidentală pe pământ, așa cum spun manualele de biologie. Ba mai mult, afirm ca universul se sprijină pe legi morale. Am ajuns la concluzia că și creierul respectă un cod etic, un cod moral, similar cu al marilor religii. Cum știm asta? Iata un experiment.

La începutul anilor 2000, la Universitatea Wisconsin, s-au făcut cercetări pe călugări tibetani. S-a constatat că la emoțiile pozitive – empatie, respect, admirație etc – se activa o arie din lobul frontal stâng, în timp ce trăirea sentimentelor negative activa o arie din lobul frontal drept. În consecința, creierul face o distincție între bine și rău. Dar creierul e o masă de carne și nu are cum să facă selecția între bine și rău doar prin sine. E clar că există o conștiință care face această triere, iar ea se supune la rândul ei unei legi morale, altfel cum ar face-o?

Legea lui Dumnezeu este Legea Binelui

 1. Deci, legea lui Dumnezeu este legea Binelui. Dar poate argumentul acesta nu e suficient ca să înțelegeți de ce universul e construit pe tiparul Binelui. Vă dau alt exemplu, la nivel de chimie: gândurile negative la nivel de chimie a sângelui determină în corp un viraj spre aciditate (care înseamnă îmbătrânire, boala, degenerescența). Faptele pozitive și senine duc corpul către un ph alcalin, care se traduce prin longevitate și vitalitate. Până și ADN-ul nostru face diferența între bine și rău. S-a luat o probă de ADN de la un individ, a fost dusă la distanță și monitorizată prin mijloace de laborator.

Asupra individului s-au exercitat diverse influențe, negative sau pozitive. La cele negative, spirala ADN-ului se contracta, la cele pozitive se decontracta. Până și în ADN-ul nostru sunt înscrise premisele sănătății și bolii. – Prof. Dumitru Constantin Dulcan in formula-as.ro

BOLILE AU CAUZE SPIRITUALE

 1. Sunt și boli care ne sunt date ca lecții. Dar în cele mai multe cazuri, bolile noastre au cauze spirituale: invidia, răutatea, competiția acerbă, egoismul și dorința de răzbunare, la care se adaugă frica și stresul generat de o societate ultratehnologizată. Stresul înseamna moartea celulei. Înca de la anul 1000, Avicenna a facut un experiment și a pus un miel într-o cușcă lângă cușca unui lup. Mielul a murit, pur și simplu, de frică. Când ne e frică, nu se mai secretă chimia necesară și celula moare. Pe termen lung, asta înseamnă scleroze, boli degenerative, Parkinson si dementă. Ce să mai vorbim despre faptul că epoca noastra e una din epocile cu cele mai multe cazuri de depresii și suicid. Știați că depresia este unul din factorii care favorizează apariția bolii Alzheimer? Depresia este o otravă pentru organism.- Prof. Dumitru Constantin Dulcan
 1. Sentimentului de iubire, de agape, implicată la nivel de Creație, i se acordă un cu totul alt sens decât acela al atracției fizice. Este bunăvoința, generozitatea, acceptarea, compasiunea, învăluirea întregii creații în căldura inimii, conștiința că suntem cu toții frați, fii ai aceleiași Surse, fragmente de lumină desprinse din Marea Ființă de Lumină.
 2. Am demonstrat, sper, suficient în lucrarea În căutarea sensului pierdut (Ed. Eikon, 2008) că în fiecare clipa din existența noastră, când emitem un gând, implicit, fără să vrem, noi creăm, facem sau desfacem ceva, dăm un impuls ordinii din Univers sau, dimpotrivă, dezordinii, haosului, în funcție de ceea ce gândim. Iată de unde vine marea noastră responsabilitate, mai întâi față de noi înșine, apoi față de semenii nostri, față de natura, față de planetă, față de Univers și Dumnezeu. (Fragmente din volumul recent aparut “Mintea de dincolo. Sinteza și semnificația experiențelor mortii clinice”)

OMUL AR TREBUI SĂ EVITE DEPRESIA, MÂNIA ȘI STRESUL

 1. Omul ar trebui să evite în primul rând depresia, apoi stresul, iritarea și mânia. Da, mânia distruge foarte mulți neuroni și pune sistemul imunitar în dificultate. În momentul în care noi suferim un stres, ne înfuriem sau suntem tristi, apărarea organismului nostru, prin faptul că sistemul imunitar devine deficitar, este inhibat de starea asta de depresie sau stres și noi rămânem vulnerabili la boli.

De aceea este important să avem o stare optimistă. Optimismul, speranța sunt extrem de importante pentru ființa umană indiferent de ce întreprindem: că vrem sa slăbim, să ne simițim bine, să învățăm, să fim fericiți. Este extrem de important să fim optimiști.

 Sursa: Garbo.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on Dumitru Constantin Dulcan: Șapte idei esențiale pentru o viață fericită și o înțelegere superioară a lumii

 1. Fascinatia optimismului, magnifica cale de explorare a constiintei cosmice!
  Din varf de munte, de pe marginea prapastiei, din adancuri…aceeasi splendoare de Cer infinit de albastru si de inalt care ne cuprinde pe toti in mod egal, copiii eterni ai Mamei Pamant!

 2. Ma termina astia cu testul mostrei de ADN la distanta..
  1. Nu exista proba de ADN chior
  2. Spirala ADN-ului despre ca zice ca a fost observata prin probe de laborator abia a putut fi observata in mod mod direct, cu instrumente puternice si buget mare, in … 2012 (http://www.futura-sciences.com/magazines/sante/infos/actu/d/biologie-premiere-double-helice-adn-vue-microscopie-electronique-43088/)! Pana atunci a fost demonstrata doar teoretica. Si nu, nu poate fi observata in orice laborator.

 3. Cu toata agresivitatea dirijata de forte oculte asupra fiintei umane, (agresivitate fara precedent in istorie) ne regasim optimismul, speranta, cultivand relatia cu Creatorul, cu Natura… in rugaciune, meditatie, sporind stralucirea scanteii divine din sufletul nostru…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii