Noutăți

Un nou sistem de identificare biometrică îţi poate verifica identitatea prin scanarea… canalului urechii

  •  
  •  
  •  

În ultimii ani, sistemele de identificare biometrice s-au răspândit din ce în ce mai mult, devenind parte din viaţa multora dintre noi. Acum, cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a verifica identitatea unei persoane, prin scanarea canalului urechii sale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din New York au numit descoperirea lor EarEcho, o nouă unealtă biometrică ce poate folosi unde sonice pentru a identifica utilizatorii, în funcţie de geometria unică a canalului urechii.

Procesul a constat în modificarea unei perechi de căşti şi adăugarea unui microfon în acestea, orientat către canalul urechii utilizatorului. ”Când se aude un sunet proiectat de speaker-ul căştii în urechea utilizatorului, acesta se propagă prin canalul urechii şi revine înapoi în microfonul montat în cască” a explicat Yang Gao, un student care a lucrat la acest proiect, vorbind cu cei de la Digital Trends.

Analizând informaţiile acustice ale sunetelui realizat de speaker şi al ecoului revenit, care sunt legate de geometria canalului urechii, putem extrage acele lucruri unice fiecărui utilizator, şi îi putem verifica astfel identitatea”, a adăugat Gao.

EarEcho a trecut cu brio de testele realizate până acum, prototipul dispozitivului identificând corect 95% dintre participanţi. Aceste teste au fost realizate în mai multe locaţii, precum pe stradă sau în mall-uri, iar subiecţii au adoptat diferite poziţii, fie în picioare sau aşezaţi.

Cele 95 de procente au fost obţinute după o identificare de numai o secundă, în timp ce în cadrul unui proces mai lung, de 3 secunde, procentajul a crescut la 97,5%.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii