Noutăți

Un fotograf a inventat… cheia reglabilă, bună pentru orice șurub. Așa ceva ar trebui să se găsească în fiecare casă!

  •  
  •  
  •  

Se povestește că, inspirat fiind de aspectul diafragmelor din componența camerelelor foto, un fotograf a avut ideea de a crea o cheie reglabilă care practic este potrivită, prin capacitatea sa de adaptare, la orice dimensiune a unui șurub cu cap hexagonal. Cheia poate fi reglată pentru șuruburile având capete de diferite dimensiuni printr-o simplă rotire a selectorului situat în lateral, apăsând apoi butonul de blocare odată ce este obținută dimensiunea dorită.

4

S-ar părea că atunci când acest concept va fi pus în practică iar aceste ingenioase scule vor pătrunde pe piață (probabil că deja un chinez lucrează de zor la copierea modelului), nu va mai fi nevoie să cărăm după noi trusele de scule mari cât lăzile de zestre ale străbunicilor noastre, în care încap toate cheile de care am putea avea nevoie.

Hai s-o spunem, acum, și pe cea dreaptă. Prin robustețea sa la solicitări, o cheie fixă este de neegalat. Noua găselniță este chestie de amatori, lucru ce nu-i reduce meritele. Este o ustensilă pe care poți s-o iei cu tine în mașină așa, „just in case”. Deși noua unealtă se poate dovedi salvatoare și utilă în 1001 împrejurări, putem paria că profesioniștii vor opta tot pentru trusa de scule clasică, mare cât un gemantan de recrut de pe vremuri și grea cât o ganteră folosită de campionul național la culturism.

3

Diferența între noua cheie reglabilă și cheile fixe este precum deosebirea dintre briceagul multifuncțional (fie el și de firmă) și un cuțit obișnuit. Un cuțit bun, din oțel inoxidabil, îl poți lăsa moștenire și (stră)nepoților. Briceagul? Nu-l folosi niciodată la treburi prea grele, prea solicitante, dacă vrei să te mai lauzi cu el câțiva ani.

Cu toate acestea, inclusiv profesioniștii ar putea recunoaște că ustensila cea nouă, care se adaptează unei multitudini de șuruburi, este, ca invenție, destul de… meseriașă.

Ar fi exagerat dac-am zice c-ar trebui să se afle în orice casă?

2

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursa conținut și imagini: www.boredpanda.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Un fotograf a inventat… cheia reglabilă, bună pentru orice șurub. Așa ceva ar trebui să se găsească în fiecare casă!

  1. “Diferența între noua cheie reglabilă și cheile fixe este precum deosebirea dintre briceagul multifuncțional (fie el și de firmă) și un cuțit obișnuit. Un cuțit bun, din oțel inoxidabil, îl poți lăsa moștenire și (stră)nepoților. Briceagul? Nu-l folosi niciodată la treburi prea grele, prea solicitante, dacă vrei să te mai lauzi cu el câțiva ani.”
    Serios? E o parere de-a ta sau o certitudine? Ce multifunctional ai? E adevarat ca o unealta dedicata e mai buna decat un multifunctional. Dar daca compari un cutit chinezesc cu un MT original cred ca vei fi surprins de rezultate. La fel si cu cheile. Daca folosesti o fixa chinezasca cred vei prefera jucaria domnului fotograf. Revenind strict la obiectul ce face subiectul articolului pot sa spun ca ideea mi se pare buna. Pt ca reglabilele cele mai comune astazi permit ajustarea pe 2 laturi ale hexagonului pe cand sistemul asta “diafragma ” se regeaza pe toate cele 6 laturi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii