Noutăți

Un diamant violet, extrem de rar, a fost descoperit recent în Australia. Modul de formare al acestor bijuterii rămâne încă o necunoscută

  •  
  •  
  •  

Diamantul Violet, unul dintre cele mai rare diamante din lume, a fost descoperit recent în zonele izolate din Australia. Acest tip de diamante extraordinare se pot vinde și cu 1 milion de dolari/caratul, ceea ce le face nu doar cele mai rare, dar și cele mai scumpe. Acest ultim diamant violet a fost descoperit în zonele aride din regiunea East Kimberley, vestul Australiei, și a avut 9,17 carate, însă după prelucrare dimensiunile sale s-au redus la doar 2.38 de carate. Pana în prezent, în zonă s-au găsit și prelucrat pietre violet în valoare totală de doar 12 carate, asta în 32 de ani de căutări și săpături în minele din zonă. Lucru ce demonstrează încă o dată raritatea diamantelor violet.

“Sunt cu adevărat rare prin natura lor. Diamantul violet este foarte căutat pentru frumusețe, dimensiuni și proveniență. Însă nu este ușor de găsit. Acest diamant violet găsit acum va capta cu siguranță imaginația colecționarilor din întreaga lume” , a declarat presei Rio Tinto Diamonds, director general al companiei de minerit Patrick Coppens.

La polul opus se situează diamantele albe. Acestea sunt cel mai frecvent întâlnite și vândute. În conformitate cu analistul Paul Zimnisky, în 2015 s – au produs peste 135 de milioane de carate de diamante. Când compari această cifră cu cele 12 de carate de diamante violet găsite în ultimele trei decenii, ne dăm seama cât de importantă este această nouă descoperire.

Deci, cum apar aceste diamante violet? Ei bine, oamenii de știință nu sunt în totalitate siguri, dar consensul general este că particulele străine se pot amesteca în procesul de cristalizare, care provoacă în mod normal, diamantul alb. Acest proces duce la schimbarea culorii și structurii diamantului până la nivel molecular. Diamantele se formează în scoarța terestră, atunci când atomii de carbon se unesc, la presiuni extreme, și formează cristalele.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Un diamant violet, extrem de rar, a fost descoperit recent în Australia. Modul de formare al acestor bijuterii rămâne încă o necunoscută

  1. Roxannes Jewells // 26 ianuarie 2021 at 15:55 // Răspunde

    Daca vrei sa descoperi cele mai interesante modele de bijuterii te asteptam pe https://www.roxannes.ro/

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii