Diamantul – piatra de naștere a lunii aprilie
Un poet anonim din secolul al II-lea a susținut că această piatră de naștere pentru aprilie a ferit omul de ochiul rău – o privire răuvoitoare despre care se crede că provoacă boală, sărăcie și chiar moarte. Se credea chiar că piatra de naștere din aprilie are puteri vindecătoare.
De-a lungul secolelor, piatra de naștere cu diamant a fost considerată a fi un antidot împotriva otrăvirii și oferă protecție împotriva ciumei. Unii susțin că este o binefacere pentru longevitate, putere, frumusețe și fericire.
Pe lângă faptul că este piatra de naștere din aprilie, diamantul este cadoul ales pentru cei 60 și 75 de ani de căsătorie. Și, desigur, astăzi inelul de logodnă cu diamant a devenit un simbol aproape universal al iubirii și al căsătoriei.
Marea majoritate a diamantelor sunt transparente, incolore și prezintă o afișare extraordinară de străluciri albe și multicolore bine definite. Rareori, diamantele apar și într-un curcubeu de culori interesante ale corpului.
Diamantul este poate cel mai faimos pentru durabilitatea sa superioară.
Există cercetări semnificative care datează din 1330, care arată tăierea diamantelor în Veneția. Afacerea comerțului cu diamante a înflorit spre secolul al XV-lea odată cu deschiderea rutelor comerciale estice.
Teoriile antice care promovau puterile magice ale diamantelor erau predominante: unii credeau că fulgerele formează diamante, în timp ce alte teorii afirmau că diamantele sunt lacrimile lui Dumnezeu.
Cele mai cunoscute utilizări ale diamantelor astăzi sunt ca pietre prețioase folosite pentru podoabe și ca abrazivi industriali pentru tăierea materialelor dure.
Piețele pentru diamante de calitate prețioasă și de calitate industrială valorează diferit diamantele.
Numele de diamant este derivat din greaca. Se crede că diamantele au fost recunoscute și extrase pentru prima dată în India, unde depozite aluvionare semnificative ale pietrei au putut fi găsite cu multe secole în urmă de-a lungul râurilor Penner, Krishna și Godavari.
Diamantele sunt cunoscute în India de cel puțin 3.000 de ani, dar cel mai probabil de 6.000 de ani.
Utilizarea lor în instrumentele de gravură datează și din istoria timpurie a omenirii. Popularitatea diamantelor a crescut începând cu secolul al XIX-lea datorită ofertei crescute, tehnicilor îmbunătățite de tăiere și lustruire, a creșterii economiei mondiale și campaniilor de publicitate inovatoare și de succes.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu