Noutăți

Un copac din județul Sibiu, vechi de peste 500 de ani, în finala concursului Arborele European al Anului 2020

Un brad cu vârsta de peste 500 de ani din Munţii Cindrel, comuna Gura Rîului, este singurul copac propus din România, ajuns în finala concursului Arborele European al anului 2020, alături de alţi 14 copaci de pe continent, anunţă pe site-ul său, EPA (Environmental Partnership Association), o grupare de şase fundaţii europene din domeniul mediului.

Bradul multisecularpaznicul Cibinului din România concurează pentru statul de Arborele European al anului 2020, cu alţi 14 copaci din alte ţări.

Printre ei, se numără Plopul singuratic din Federaţia Rusă, Arborele Vrăjitoarei din Irlanda, Copacul libertăţii din Kaposvar (Ungaria), Arborele vrăjitoare din Olanda, Paznicul satului inundat din Republica Cehă, Arborele libertăţii din Belgia, dar şi alţi copaci importanţi din Bulgaria, Croaţia, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania şi Marea Britanie.

Primarul din Gura Rîului, Gheorghe Călin, a declarat că urmează să îi mobilizeze pe membrii comunităţii pentru ca bradul celebru din comună să fie votat la concurs.

De concurs nu ştiu nimic, acum aud pentru prima dată, dar noi avem un copac care are 500 de ani. Bradul este cel mai vechi din Gura Rîului. Majoritatea celor care vin la Gura Rîului îl vizitează. Avem o tăbliţă pe care scrie ‘bradul uriaş’. (…) Şapte oameni cu braţele deschise abia îl cuprind”, a declarat Gheorghe Călin.

Întrebat cum de acest arbore nu a fost tăiat până acum, în contextul în care, în România, tăierea pădurilor reprezintă o problemă, primarul a afirmat că la el în comună “totul s-a tăiat controlat”.

Sursa: Turnul Sfatului


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Un copac din județul Sibiu, vechi de peste 500 de ani, în finala concursului Arborele European al Anului 2020

  1. Votez Copacul anului 2020 , un copac din județul Sibiu , vechi de peste 500 ani !

  2. Stejar aflat in pasunea satului ZLAGNA Sibiu in locul denumit VALEA LACULUI si are urmatoarele caracteristici: 6,92 ml circumferinta la mijlocul trunchiului, diametrul 2.2 ml, anvergura coroanei cca 25 ml. Prezinta interes ? / Unde pot transmite o fotografie a trunchiului? Estimat la cca 650 ani

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii