Noutăți

Un ceai chinezesc este de 30 de ori mai scump decât aurul!!!

10.000 de dolari pentru o ceașcă de ceai exclusivistă, cam aceasta este prețul pe care oamenii bogați îl plătesc pentru a putea gusta din cel mai rar ceai din lume, făcut din frunze de Da Hong Pao. Un singur gram se vinde cu 1.400 de dolari, de 30 de ori mai mult decât prețul pentru un gram de aur.

De ce este ceaiul Da Hong Pao atât de valoros? Potrivit maestrului în ceaiuri Xiangning Wu, principalele motive sunt rarietatea acestui copac și proprietățile lui speciale. Acesta crește doar în munții Wuyi din provincia Fujian, China. La prețul piperat contribuie și modul în care frunzele sunt tratate pentru a se putea obține un gust unicat și calități terapeutice speciale. Acestea sunt culese primăvara, spălate su lapte de capră și ținute la păstrare și uscare timp îndelungat. La fel ca și în cazul vinurilor, cu cât frunzele sunt mai vechi, cu atât gustul ceaiului se consideră că va fi mai bun.

fafa

Chinezii susțin că aceste ceaiuri de Da Hong Pao sunt un medicament extrem de eficient pentru trup și minte, vindecând bolile fizice și sufletești. Legenda spune că însăși mama unui împărat al dinastiei Ming a fost tratată de o boală cu acest ceai, iar împăratul a îmbrăcat apoi în robe roşii acești copaci pentru a le mulțumi. De aici și numele de Da Hong Pao, care înseamnă Robele Roșii Imperiale.

Da Hong Pao a atras atenția iubitorilor de ceai din afara Chinei după anul 1849, când botanistul britanic Robert Fortune a mers în regiunea Wuyishan pentru a obține câteva semințe de Da Hong Pao. Botanistul avea de când să le cumpere de la localnici și să crească el însuși astfel de copaci în India. Deși părea o afacere ce va face milioane, copacii nu s-au putut adapta noilor condiții meteorologice, însă existența lor și a ceaiului minune au făcut înconjurul lumii.

sursa: odditycentral.com

sursa: bbc.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii