Noutăți

Un băiat de 10 ani a inventat un dispozitiv ce va salva viețile copiilor „uitați” în mașini de către părinții neglijenți. Motivul care l-a determinat să inventeze dispozitivul e impresionant!

Potrivit datelor statistice, începând cu anul 1998, circa 712 copii și-au pierdut viețile, în SUA, din cauza temperaturilor insuportabile, după ce au fost lăsați, de către părinții lor extrem de neglijenți, în autoturisme care, aflate fiind în bătaia soarelui, s-au supraîncălzit. Acum, mulțumită eforturilor și capacității creative a unui băiat american de doar 10 ani numărul acestor tragedii, cauzate de către totala lipsă de precauție și de simț de prevedere a unor părinți, s-ar putea diminua. Tânărul inventator locuiește în McKinney, statul Texas (o localitate aflată la 30 de mile de Dallas).

Băiatul, pe nume Bishop Curry, a inventat un dispozitiv numit Oasis („Oaza”). Micul gadget, asemănător unui banal cub de jucărie, este destul de complex, în privința funcțiilor îndeplinite, prin contrast cu aspectul simplist. Astfel, micul aparat are capacitatea de a monitoriza în permanență temperatura din interiorul automobilului în care se află un copil. Atunci când temperaturile cresc peste limita de la care începe starea de disconfort, el începe să răcorească aerul din mașină iar dacă temperaturile continuă să crească va alerta părinții și chiar serviciile publice care se ocupă de intervențiile necesare salvării copiilor, în astfel de cazuri.

10-old-student-device-children-hot-car-lifesaving-invention-10

c

De unde a pornit realizarea invenției? Ideea conceperii și producerii unui astfel de dispozitiv i-a venit elevului american după ce a aflat despre sfârșitul tragic al copilului unui vecin de-al său. Fern, un micuț ce și-a pierdut viața la vârsta de 6 luni, a fost lăsat singur în interiorul mașinii, care s-a supraîncălzit în vreme ce părinții își făceau treburile prin oraș.

Până acum au fost strânși 27.000 de dolari prin fundraising, în vederea producerii în masă a dispozitivului nou inventat și a patentării sale. Să nădăjduim că acest dispozitiv se va ivi cât mai curând pe piață. Creatorul său este preocupat de inventică și, în prezent, se gândește la o modalitate de a topi gheața și zăpada de pe drumuri fără folosirea sării. El a declarat, către cei de la NBC, că visează să conceapă un număr mare de invenții care să salveze viețile oamenilor. Iar prima dintre ele este pe punctul de a fi pusă la dispoziția publicului!

b

d

Surse: www.boredpanda.com, www.independent.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii