Noutăți

Trenurile trec prin mijlocul orașului… Se întâmplă în Hanoi, Vietnam

  •  
  •  
  •  

Cartierul vechi din capitala Vietnamului Hanoi este o zonă foarte aglomerată. Străzile mici, înguste, pline de clădiri, temple și pagode budiste, sunt tranzitate zilnic nu doar de mașini sau mijloace de transport public, ci și de câteva trenuri. Cu restricții de înălțime impuse de către Guvern (majoritatea clădirilor din cartierul vechi nu depășesc două etaje), orașul a ajuns să crească orizontal, lucru ce a dus la această învecinare cu calea ferată.

Localnicii ştiu programul trenului și se mută din drum şi chiar demontează reclamele magazinelor atunci când se apropie garnitura. Pentru ei nu este decât o parte din rutina zilnică. Oamenii stau pur și simplu pe şine la povești cât este ziua de lungă, iar când se apropie trenul, se ridică, îşi mută scaunele și așteaptă ca acesta să treacă.

Adam Armstrong, administratorul unei companii de turism internaționale: „Îmi pot doar imagina câte accidente nefericite s-au petrecut de-a lungul anilor aici, dar nu sunt capabil să înţeleg cum pot trăi acei oameni. Când am cutreierat oraşul pe lângă calea ferată şi am intrat prin case, am fost primit cu zâmbete şi am fost invitat să mă joc cu copiii sau să stau la masă. Într-un loc în care, de două ori pe zi un tren trece, la propriu, prin camera ta de zi, este uimitor să vezi cât de împăcaţi cu acest lucru sunt oamenii care locuiesc aici”, a declarat acesta.

hanoi-train-track-15[2] hanoi-train-track-17[2] hanoi-train-track-18[6] hanoi-train-track-11[2] hanoi-train-track-9[2] hanoi-train-track-8[2] hanoi-train-track-7[2] hanoi-train-track-3[2] hanoi-train-track-2[2] hanoi-train-track-5[6]

sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2598047/Railway-line-runs-streets-narrow-train-squeezes-past-shop-fronts-traders.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii