Noutăți

Toate medaliile de aur şi de argint de la cea de-a XVII-a sesiune Markstrat, din Franţa, au revenit bucureștenilor!

 •  
 •  
 •  

Studenții Universității din București au obținut două medalii de aur, două medalii de argint și patru medalii de bronz la cea de-a XVII-a sesiune Markstrat a Programului intensiv organizat de consorțiul Dukenet la Universite de Bretagne Occidentale (UBO), la Quimper, în Franța.

La competiția de anul acesta, desfășurată în perioada 16-23 mai, au participat 49 de studenți și nouă cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Țările de Jos, Franța, Italia și România.

22047_UBO-UFR-LETTRESfoto: Universite de Bretagne Occidentale (UBO)

Potrivit unui comunicat de presă al Universității București, echipa acestei instituții de învățământ superior a fost formată din șase studente de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția Limbi Moderne Aplicate (LMA) și Masteratul Cultura și Limbajul Organizațiilor Europene (CLOE), și de la Facultatea de Administrație și Afaceri (FAA).

Ignat Denisa-Magdalena (CLOE) și Pîrva Andreea Diana (FAA) au obținut medalii de aur, Răducan Cristiana (CLOE) și Mușea Ana-Maria (LMA) — argint, iar Rotariu Simona (CLOE), Ciolan Corina-Adriana (CLOE), Nicu Ana Maria (LMA) și Nicoleta Catană (FAA) — bronz.

Echipa a fost condusă de conf. univ. dr. Diana Ioniță și prof. univ. dr. Magdalena Platis-Iordache, care au obținut medalii de aur.

elevii_romani_au_obtinut_cinci_medalii_la_olimpiada_internationala_de_fizica_55460700
În cadrul programului Markstrat, studenții au luat parte timp de o săptămână la 11 runde de simulare pe probleme de marketing în limba engleză, online, fiind coordonați de către profesori/instructori din țările participante. Au fost testate cunoștințele de limba engleză, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing și management, competențele IT, dar și modul de lucru în echipă, viteza și spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluții, munca în regim de stres, competența de autoevaluare și de reacție în situații limită, se arată în comunicatul citat.

“Strategia folosită de către firma virtuală concepută de studenții Universității din București a impresionat juriul în urma rapoartelor intermediare predate la sfârșitul fiecărei runde și a prezentării finale”, a precizat sursa citată.

Dukenet este o rețea care a fost înființată acum 19 ani și cuprinde universități din Europa (Danemarca, Țările de Jos, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, România, Polonia, Turcia). Din anul 2008, Universitatea din București a devenit partener cu drepturi egale, urmând să trimită anual studenți de la departamentele și facultățile menționate mai sus la un stagiu intensiv de strategii de marketing.

surse: agerpres, Universite de Bretagne Occidentale (UBO)


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Toate medaliile de aur şi de argint de la cea de-a XVII-a sesiune Markstrat, din Franţa, au revenit bucureștenilor!

 1. Bravo. Romanii ne fac sa ne simtim din nou mandri.

 2. Bravo! Felicitari!
  cand ma uit la astfel de rezultate, nu pot sa nu ma intreb:
  oare cine si de ce nu mai poate de grija “nefericitilor” nostri copii din scoli, ca sa ne tot schimbe modelul de invatamant implementand tot felul de carpituri de modele de invatamant?…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii