Noutăți

Thereminul, instrumentul muzical la care cânți fără să-l atingi, preferatul lui Lenin (Video)

Apărut în urma unui accident, thereminul, unul dintre cele mai bizare instrumente muzicale, a fost folosit pentru a răspândi în lume simfonia preferată lui Lenin: propaganda comunistă.

Thereminul este, probabil, cel mai straniu instrument muzical construit vreodată. Nu are clape sau corzi, ci doar două bare de metal pe care nici măcar nu trebuie să le atingi.

Tot ce trebuie să faci este să îți miști mâinile în aer în jurul dispozitivului și un sunet ce pare a fi o voce stranie și tremurătoare, asemănătoare cu a unei soliste de operă, radiază din instrument.

Thereminul a apărut mulțumită unui accident. În 1919, tânărul fizician rus Leon Sergheievici Termen sau Leon Theremin, după cum este cunoscut în Occident, lucra la un oscilator de frecvență înaltă pe care îl construia pentru a măsura constanta dielectrică a gazelor, potrivit Wikipedia.

Când Termen a decis să adauge un circuit audio dispozitivului ca să emită un ton audibil atunci când realiza o citire, a descoperit că mașina nu doar că reacționa la constanta dielectrică a gazelor, ci și la oamenii care se aflau în jurul ei.

Schimbând poziția mâinilor în timp ce se mișca în jurul dispozitivului, Termen a descoperit că putea să determine mașina să emită zgomote ciudate.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii