Noutăți

Telefonul mobil care se repară singur va apărea pe piața până în 2020. Ce presupune această tehnologie?

  •  
  •  
  •  

Dacă scăpați telefonul și se sparge ecranul, aveți de obicei două opțiuni: să-l înlocuiți sau să vă luați un alt telefon mobil. Chimiștii de la Universitatea din California, au inventat ceea ce ar putea deveni o a treia opțiune: un material pentru telefonul mobil care să se poată repara singur.

Display-ul ecranului se poate repara singur în cazul unor zgârieturi sau crăpături în mai puțin de 24 de ore. Potrivit celor de la sciencealert.com, secretul din spatele acestui material minune îl reprezintă legăturile non-covalente dintre atomi. Aceste legături non-covalente se pot reface, spre deosebire de cele covalente. Dacă luam exemplul apei, vom observa că legăturile de hidrogen de aici sunt non-covalente, ceea ce îi oferă apei acea proprietate de a fi fluidă.

Aceasta este primul material creat cu această capacitate uluitoare de a conduce electricitatea și de a se putea reface. Unele telefoane de la LG, cum ar fi G Flex, includ deja un material similar pe carcasa din spate, care se poate auto-vindeca dacă este zgâriat. Însă acest material nu poate conduce electricitatea, astfel încât producătorii nu îl pot folosi pentru ecrane.

Potrivit echipei dezvoltatoare, acest nou material capabil de auto-vindecare va fi folosit pentru realizarea de display-uri pentru telefoanele mobile până în anul 2020.

sursa: sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii