Noutăți

Tehnologie uimitoare: șosele care încarcă bateriile mașinilor electrice!

Șoferii autevohiculelor bazate pe energie electrică nu vor mai fi nevoiți să oprească pentru a-și reîncărca bateriile! Mașinile se vor încărca în timp ce vor merge pe străzi și autostrăzi special amenajate. Proiectul derulat de Highways England își propune să pună cît mai curând în aplicare această nouă invenție. Pentru acest lucru, automobilele electrice vor fi echipate cu o tehnologie wireless (fără cablu) și vor merge pe drumuri construite special, cu generatoare de câmp electromagnetic îngropate dedesubt, de unde își vor procura practic energia necesară funcționării. Acest lucru va rezolva o problemă mondială a mașinilor electrice: oprirea deasă pentru a reîncărca bateria!

electric-car-charge-road-highways-england-5
“Acest lucru are avantajul de a economisi timp și de a mări distanțele pe care vehiculele electrice le pot acoperi”, spune Nic Brunetti, un purtător de cuvânt al Highways England. “Combinarea tipurilor de tehnologii ar putea contribui la crearea unui ecosistem global pentru vehiculele electrice.”

Aceasta nu este prima dată când o astfel de tehnologie este folosită: în 2013, orașul sud-coreean Gumi a realizat un traseu de 12 km care permitea autobuzelor speciale să fie reîncărcate printr-o tehnologie similară.

“Tehnologiile legate de autovehicule avansează într-un ritm tot mai rapid”, a declarat Mike Wilson, inginer șef la Highways England. “Studiile de teren legate de tehnologia wireless (necesare în dezvoltarea acestor autostrăzi menite să reîncarce bateriile autovehiculelor) sunt tot mai puternice și vor ajuta la crearea unei rețele de drumuri mai durabile, deschizând noi oportunități pentru companiile care transportă bunuri sau mașinile private.”

electric-car-charge-road-highways-england-4

England-is-Exploring-Electric-Highways-technology-1

Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: bbc, gov.uk, boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Tehnologie uimitoare: șosele care încarcă bateriile mașinilor electrice!

  1. Aceasta tehnologie nu este noua,doar acum o aplica.Despre asta citisem intr o carte care fusese editata in 1963.tot in acea carte scria de posibilitatea de a alimenta de la sol navele spatiale,transformand curentul in UNDE si apoi transmis navei.

  2. Corect , pentru ce credeti ca au fost construite piramidele ?

  3. Totusi cea mai buna solutie ramane inlocuirea bateriei(blocului de baterii),in statii similare cu cele in care acum se alimenteaza cu carburant.Este mult mai rapid si mai sigur,fara costurile imense pe care le presupune constructia unor astfel de strazi.S-au facut deja teste,s-au construit retele de statii.Schimbarea bateriilor unui automobil dureaza mai putin decat facutul plinului unui rezervor.Asta va fi Solutia adoptata in viitor,cu siguranta.

  4. Nicolae Nastase // 24 februarie 2016 at 19:04 // Răspunde

    Tehnologia este extrem de tentanta, ce ne facem noi ca nu avem decat cateva crampeie de autostrazi.
    Chiar daca toata Romania ar fi plina de autostrazi, infrastructura suplimentara ar putea costa dublul costului autostrazilor, ca sanu mai vorbim de costul autvehiculelor, care ar trebui modernizate sau noi.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii